fbpx

Piept de curcan la tigaie

Piept de curcan la tigaie

Dacă vă împiedicați de o bucată de piept de curcan prin congelator și nu știți cum să-l gătiți, am această propunere pentru voi. Deloc greu de făcut și foarte gustoasă, o să iubiți această rețetă de piept de curcan la tigaie la fel de mult ca și mine. Și dacă nu aveți coniac, nu vă îngrijorați. E perfectă orice altă băutură cu ceva mai multe grade, de preferat peste 40!

Piept de curcan la tigaie

Piept de curcan la tigaie

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6


porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 600 g piept de curcan

  • 1 ceapă roșie mare

  • 50 g coniac

  • 300 ml supă clară de curcan (vezi rețeta de salată cu curcan și maioneză – link)

  • 1 kg de cartofi albi

  • 100 g unt

  • 300 ml lapte

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 1 roșie mică

  • 1 lamâie

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare


  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați carnea în cuburi potrivite ca mărime, luând în calcul și faptul că vor scădea destul de mult în timpul gătirii.
  • Încingeți câteva linguri de ulei într-o tigaie și puneți cuburile de carne. Adăugați și ceapa tăiată cuburi și lăsați-le să se rumenească frumos, apoi adăugați ingredientul special, puțin coniac. Dați-i foc cu ajutor unui chibrit și mișcați ușor tigaia, astfel încât să vă asigurați că tot alcoolul arde. În scurt timp, flăcările se sting, semn că alcoolul s-a evaporat.
  • Turnați supa (sau apă, dar e mult mai gustos dacă folosiți supă), condimentați cu sare și piper și acoperiți tigaia. Lăsați să fiarbă până carnea se pătrunde, dar rămâne zemoasă. Amestecați din când în când și curățați bine depunerile de pe fundul tigăii, care se completează de minune cu ceapa, și se vor transforma într-un sos excepțional.
  • Între timp, fierbeți cartofii în apă cu sare, ca pentru orice alt piure, și îi scurgeți apoi când se pătrund ușor cu furculița. Pasați-i cu furculița sau cu instrumentul special pentru piure, nu cu mixerul.
  • Topiți untul într-un vas și adăugați un praf de sare și laptele. Amestecați și turnați lichidul peste cartofii zdrobiți. Amestecați cât mai bine și, în funcție de gust, mai adăugați un praf de sare.
  • Pentru salată, că se potrivește tare bine, tăiați pătrunjelul verde, cât mai mărunt, la fel și roșia și amestecați-le. Puneți zeamă de lămâie, sare și puțin ulei.
  • Puneți pe fiecare farfurie cam două linguri de piure și cam tot atâtea din cuburile de curcan cu sos. Și puțină salată deasupra. Delicios este puțin spus, dar asta vă las să descoperiți singuri. Să aveți poftă!

Rețetă video

Tags: