Dacă vă împiedicați de o bucată de piept de curcan prin congelator și nu știți cum să-l gătiți, am această propunere pentru voi. Deloc greu de făcut și foarte gustoasă, o să iubiți această rețetă de piept de curcan la tigaie la fel de mult ca și mine. Și dacă nu aveți coniac, nu vă îngrijorați. E perfectă orice altă băutură cu ceva mai multe grade, de preferat peste 40!
Piept de curcan la tigaie
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hourIngrediente
600 g piept de curcan
1 ceapă roșie mare
50 g coniac
300 ml supă clară de curcan
1 kg de cartofi albi
100 g unt
300 ml lapte
1 legătură de pătrunjel verde
1 roșie mică
1 lamâie
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați carnea în cuburi potrivite ca mărime, luând în calcul și faptul că vor scădea destul de mult în timpul gătirii.
- Încingeți câteva linguri de ulei într-o tigaie și puneți cuburile de carne. Adăugați și ceapa tăiată cuburi și lăsați-le să se rumenească frumos, apoi adăugați ingredientul special, puțin coniac. Dați-i foc cu ajutor unui chibrit și mișcați ușor tigaia, astfel încât să vă asigurați că tot alcoolul arde. În scurt timp, flăcările se sting, semn că alcoolul s-a evaporat.
- Turnați supa (sau apă, dar e mult mai gustos dacă folosiți supă), condimentați cu sare și piper și acoperiți tigaia. Lăsați să fiarbă până carnea se pătrunde, dar rămâne zemoasă. Amestecați din când în când și curățați bine depunerile de pe fundul tigăii, care se completează de minune cu ceapa, și se vor transforma într-un sos excepțional.
- Între timp, fierbeți cartofii în apă cu sare, ca pentru orice alt piure, și îi scurgeți apoi când se pătrund ușor cu furculița. Pasați-i cu furculița sau cu instrumentul special pentru piure, nu cu mixerul.
- Topiți untul într-un vas și adăugați un praf de sare și laptele. Amestecați și turnați lichidul peste cartofii zdrobiți. Amestecați cât mai bine și, în funcție de gust, mai adăugați un praf de sare.
- Pentru salată, că se potrivește tare bine, tăiați pătrunjelul verde, cât mai mărunt, la fel și roșia și amestecați-le. Puneți zeamă de lămâie, sare și puțin ulei.
- Puneți pe fiecare farfurie cam două linguri de piure și cam tot atâtea din cuburile de curcan cu sos. Și puțină salată deasupra. Delicios este puțin spus, dar asta vă las să descoperiți singuri. Să aveți poftă!
Rețetă video
Tags: curcan
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete