fbpx

Rețete 2.0. Recomandate și pacienților cu diabet

Lucian Ioniță

Lucian Ioniță e jurnalist de mulți ani; nu le mai spunem numărul. Îl trădează firele albe de păr, dar entuziasmul și bucuria de a trăi fiecare zi sunt neschimbate ca acum 20 de ani. Are o vorbă – ”viața e frumoasă” – și tare i se mai potrivește!

În urmă cu câțiva ani, a părăsit breasla jurnaliștilor pentru a deveni antreprenor. Și pentru că de ”microbul” cuvintelor bine scrise nu prea mai scapi, mai ales când la mijloc este vorba despre pasiune, Lucian s-a alăturat partenerei sale de viață, Laura Ivăncioiu, în agenția de comunicare Deci se poate. Așa a prins viață, pe lângă multe altele, și proiectul Pacientul 2.0, care azi a devenit o sursă de educație medicală. Altfel spus, Pacientul 2.0 este o platformă în care toate informațiile sunt spuse într-un limbaj pe înțelesul pacienților și, mai mult, sunt validate de către un medic. 

În acest context, poate vă întrebați de ce l-am invitat pe Lucian Ioniță să gătească la noi acasă. Răspunsul e simplu: Pentru că gătește bine, cu chef și sănătos.

Și pentru că vorbim și despre sănătate atunci când vorbim despre hrană, Lucian a pregătit două rețete recomandate și pacienților cu diabet.

Păstrăv cu conopidă și spanac

Păstrăv cu conopidă și spanac

Spanacul și conopida sunt două legume ușor de gătit. Mai mult decât atât, acestea au indice glicemic mic, fiind recomandate diabeticilor și celor care urmează un regim alimentar. Lângă ele am adăugat și un pește cu carne destul de slabă, astfel încât, la final am obținut un preparat foarte gustos și sănătos.

Rondele de măr cu unt de arahide

Rondele de măr cu unt de arahide

Un desert rapid, sănătos, a cărui pregătire nu-ți va lua mai mult de 5 minute. Iar dacă te numeri printre persoanele cu diabet (sau prediabet), alege un măr verde, acrișor.