
Plăcintele cu carne sunt apreciate în multe țări de pe mai toate continentele lumii. Sunt sățioase, ușor de făcut și foarte aromate, mai ales dacă alegeți o aromă mediteraneană, oregano în cazul nostru. Dacă nu mai știți ce să gătiți, vă lăsăm mai jos rețeta de plăcintă cu carne de vită. O să vă placă, vă garantăm. Și se potrivește și cu un pahar de vin roșu alături.

Plăcintă cu carne de vită
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
1 pachet 1 de foi fine de plăcintă
1 kg 1 carne tocată de vită
2 foi 2 de dafin
1 1 praf de chimion
3 3 ouă
100 g 100 unt
3 3 cepe
50 g 50 pesmet
120 g 120 brânză rasă (care se topește, de genul mozzarella, emmental, cașcaval)
2 legături 2 de pătrunjel verde
Ulei de floarea-soarelui
Oregano uscat
Cimbru uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați mărunt cepele și verdeața.
- Căliți ceapa în untul topit și după 1-2 minute adăugați carnea tocată, dafinul, sare, piper, oregano, cimbru și chimionul. Țineți pe foc până ce carnea se gătește ușor. Dați apoi deoparte, să se răcorească puțin.
- Între timp, bateți ouăle cu și turnați-le peste amestecul de carne (din care scoateți foile de dafin). Adăugați brânza rasă, pesmetul, verdeața și încă un strop de piper, dacă vă place.
- Ungeți cu ulei o tavă cu dimensiunile de 30 x 20 cm și așezați câteva foi bine unse și ele cu ulei. Turnați compoziția de carne, nivelați și acoperiți cu alte câteva foi fine de plăcintă, bine unse cu ulei.
- Dați la cuptorul bine încins, la 200 de grade, 45-50 de minute. Aromele sunt ispititoare, dar chiar și așa, lăsați plăcinta cu carne să se răcorească pentru a o tăia mai bine.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
conopidă
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete