fbpx

Plăcintă cu carne de vită

plăcintă cu carne de vită

Plăcintele cu carne sunt apreciate în multe țări de pe mai toate continentele lumii. Sunt sățioase, ușor de făcut și foarte aromate, mai ales dacă alegeți o aromă mediteraneană, oregano în cazul nostru. Dacă nu mai știți ce să gătiți, vă lăsăm mai jos rețeta de plăcintă cu carne de vită. O să vă placă, vă garantăm. Și se potrivește și cu un pahar de vin roșu alături.

plăcintă cu carne de vită

Plăcintă cu carne de vită

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 1 kg carne tocată de vită

  • 2 foi de dafin

  • 1 praf de chimion

  • 3 ouă

  • 100 g unt

  • 3 cepe

  • 50 g pesmet

  • 120 g brânză rasă (care se topește, de genul mozzarella, emmental, cașcaval)

  • 2 legături de pătrunjel verde

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Oregano uscat

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați mărunt cepele și verdeața.
  • Căliți ceapa în untul topit și după 1-2 minute adăugați carnea tocată, dafinul, sare, piper, oregano, cimbru și chimionul. Țineți pe foc până ce carnea se gătește ușor. Dați apoi deoparte, să se răcorească puțin.
  • Între timp, bateți ouăle cu și turnați-le peste amestecul de carne (din care scoateți foile de dafin). Adăugați brânza rasă, pesmetul, verdeața și încă un strop de piper, dacă vă place.
  • Ungeți cu ulei o tavă cu dimensiunile de 30 x 20 cm și așezați câteva foi bine unse și ele cu ulei. Turnați compoziția de carne, nivelați și acoperiți cu alte câteva foi fine de plăcintă, bine unse cu ulei.
  • Dați la cuptorul bine încins, la 200 de grade, 45-50 de minute. Aromele sunt ispititoare, dar chiar și așa, lăsați plăcinta cu carne să se răcorească pentru a o tăia mai bine.

Rețetă video

Tags: