fbpx

Plăcintă cu praz și brânză telemea

Plăcintă cu praz și brânză telemea

Plăcinta cu praz și brânză telemea este perfectă pentru un aperitiv, însă fiind un preparat destul de sățios, poate înlocui un fel de mâncare la una dintre mesele principale. Pentru această plăcintă am folosit foi din comerț, care s-au rumenit frumos și au dat un plus de savoare rețetei noastre. Puteți vedea în rețeta video cum am procedat noi, pas cu pas.

Plăcintă cu praz și brânză telemea

Plăcintă cu praz și brânză telemea

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg de praz curățat

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 4 ouă

  • 200 ml lapte (noi am folosit lapte de 3,5% grăsime)

  • 400 g brânză telemea

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 2 legături de pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i prazul È™i căliÈ›i-l aproximativ 10 minute în 3-4 linguri de ulei bine încins. CondimentaÈ›i cu sare È™i piper chiar de la început.
  • ÃŽntr-un castron, sfărâmaÈ›i brânza telemea (noi am folosit un amestec de brânză de oaie È™i capră) sau o daÈ›i pe răzătoarea mare. AdăugaÈ›i ouăle È™i amestecul de praz È™i verdeață. CondimentaÈ›i după gust È™i omogenizaÈ›i.
  • PuneÈ›i È™i laptele, apoi prazul călit.
  • UngeÈ›i cu ulei tava de copt, suprapuneÈ›i 2-3 foi de plăcintă bine unse È™i ele. TurnaÈ›i o parte din compoziÈ›ia de brânză È™i praz, acoperiÈ›i cu alte 1-2 foi unse cu ulei. RepetaÈ›i paÈ™ii până terminaÈ›i ingredientele.
  • DaÈ›i la cuptorul bine încălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până ce plăcinta cu praz È™i brânză telemea s-a rumenit frumos.
  • Chiar dacă mirosurile sunt mai mult decât ademenitoare, aÈ™teptaÈ›i măcar jumătate de oră înainte de a o tăia.

Rețetă video

Tags: