Plăcinta cu praz și brânză telemea este perfectă pentru un aperitiv, însă fiind un preparat destul de sățios, poate înlocui un fel de mâncare la una dintre mesele principale. Pentru această plăcintă am folosit foi din comerț, care s-au rumenit frumos și au dat un plus de savoare rețetei noastre. Puteți vedea în rețeta video cum am procedat noi, pas cu pas.
Plăcintă cu praz și brânză telemea
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
1 kg de praz curățat
1 pachet de foi fine de plăcintă
4 ouă
200 ml lapte (noi am folosit lapte de 3,5% grăsime)
400 g brânză telemea
Ulei de floarea-soarelui
2 legături de pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați prazul și căliți-l aproximativ 10 minute în 3-4 linguri de ulei bine încins. Condimentați cu sare și piper chiar de la început.
- Într-un castron, sfărâmați brânza telemea (noi am folosit un amestec de brânză de oaie și capră) sau o dați pe răzătoarea mare. Adăugați ouăle și amestecul de praz și verdeață. Condimentați după gust și omogenizați.
- Puneți și laptele, apoi prazul călit.
- Ungeți cu ulei tava de copt, suprapuneți 2-3 foi de plăcintă bine unse și ele. Turnați o parte din compoziția de brânză și praz, acoperiți cu alte 1-2 foi unse cu ulei. Repetați pașii până terminați ingredientele.
- Dați la cuptorul bine încălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până ce plăcinta cu praz și brânză telemea s-a rumenit frumos.
- Chiar dacă mirosurile sunt mai mult decât ademenitoare, așteptați măcar jumătate de oră înainte de a o tăia.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete