fbpx

Plăcintă cu praz și brânză telemea

Plăcintă cu praz și brânză telemea

Plăcinta cu praz și brânză telemea este perfectă pentru un aperitiv, însă fiind un preparat destul de sățios, poate înlocui un fel de mâncare la una dintre mesele principale. Pentru această plăcintă am folosit foi din comerț, care s-au rumenit frumos și au dat un plus de savoare rețetei noastre. Puteți vedea în rețeta video cum am procedat noi, pas cu pas.

Plăcintă cu praz și brânză telemea

Plăcintă cu praz și brânză telemea

5 din 2 votes
Fel: gustare, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg de praz curățat

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 4 ouă

  • 200 ml lapte (noi am folosit lapte de 3,5% grăsime)

  • 400 g brânză telemea

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 2 legături de pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați prazul și căliți-l aproximativ 10 minute în 3-4 linguri de ulei bine încins. Condimentați cu sare și piper chiar de la început.
  • Într-un castron, sfărâmați brânza telemea (noi am folosit un amestec de brânză de oaie și capră) sau o dați pe răzătoarea mare. Adăugați ouăle și amestecul de praz și verdeață. Condimentați după gust și omogenizați.
  • Puneți și laptele, apoi prazul călit.
  • Ungeți cu ulei tava de copt, suprapuneți 2-3 foi de plăcintă bine unse și ele. Turnați o parte din compoziția de brânză și praz, acoperiți cu alte 1-2 foi unse cu ulei. Repetați pașii până terminați ingredientele.
  • Dați la cuptorul bine încălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până ce plăcinta cu praz și brânză telemea s-a rumenit frumos.
  • Chiar dacă mirosurile sunt mai mult decât ademenitoare, așteptați măcar jumătate de oră înainte de a o tăia.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal