
Cartofii, prazul și brânza brie se combină delicios în această plăcintă ideală pentru o cină de weekend. E gustoasă caldă, dar și rece, dacă cumva vă mai rămâne pentru a doua zi. Poftă bună să aveți!

Plăcintă cu praz și cartofi
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
2 bucăți de aluat foitaj proaspăt (puff pastry)
6 cartofi fierți
4 fire de praz
60 g brânză brie
Cimbru
50 g unt
1 ou pentru uns
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți prazul tăiat fin în untul topit, aproximativ 15-20 de minute, acoperit.
- Între timp, pasați cartofii (fierbinți) ca pentru piure sau îi dați pe răzătoarea mare. Condimentați cu sare, piper și cimbru după gust.
- Așezați prima foaie de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Întindeți deasupra cartofii pasați și apoi puneți stratul de praz. Noi am mai râșnit deasupra puțin piper, să fie și mai aromat totul. Puneți și felii de brânză brie, acoperiți cu a doua foaie și lipiți bine marginile de aluat.
- Crestați plăcinta cu un cuțit foarte bine ascuțit, ungeți cu ou bătut. Coaceți la 180 de grade, 40-50 de minute sau până când plăcinta cu praz și cartofi capătă o culoare rumenă.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete