fbpx

Plăcintă cu praz și cartofi

plăcintă cu praz și cartofi

Cartofii, prazul și brânza brie se combină delicios în această plăcintă ideală pentru o cină de weekend. E gustoasă caldă, dar și rece, dacă cumva vă mai rămâne pentru a doua zi. Poftă bună să aveți!

plăcintă cu praz și cartofi

Plăcintă cu praz și cartofi

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 bucăți de aluat foitaj proaspăt (puff pastry)

  • 6 cartofi fierÈ›i

  • 4 fire de praz

  • 60 g brânză brie

  • Cimbru

  • 50 g unt

  • 1 ou pentru uns

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i prazul tăiat fin în untul topit, aproximativ 15-20 de minute, acoperit.
  • ÃŽntre timp, pasaÈ›i cartofii (fierbinÈ›i) ca pentru piure sau îi daÈ›i pe răzătoarea mare. CondimentaÈ›i cu sare, piper È™i cimbru după gust.
  • AÈ™ezaÈ›i prima foaie de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • ÃŽntindeÈ›i deasupra cartofii pasaÈ›i È™i apoi puneÈ›i stratul de praz. Noi am mai râșnit deasupra puÈ›in piper, să fie È™i mai aromat totul. PuneÈ›i È™i felii de brânză brie, acoperiÈ›i cu a doua foaie È™i lipiÈ›i bine marginile de aluat.
  • CrestaÈ›i plăcinta cu un cuÈ›it foarte bine ascuÈ›it, ungeÈ›i cu ou bătut. CoaceÈ›i la 180 de grade, 40-50 de minute sau până când plăcinta cu praz È™i cartofi capătă o culoare rumenă.

Rețetă video

Tags: