fbpx

Plăcintă cu praz și cartofi

plăcintă cu praz și cartofi

Cartofii, prazul și brânza brie se combină delicios în această plăcintă ideală pentru o cină de weekend. E gustoasă caldă, dar și rece, dacă cumva vă mai rămâne pentru a doua zi. Poftă bună să aveți!

plăcintă cu praz și cartofi

Plăcintă cu praz și cartofi

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 bucăți de aluat foitaj proaspăt (puff pastry)

  • 6 cartofi fierți

  • 4 fire de praz

  • 60 g brânză brie

  • Cimbru

  • 50 g unt

  • 1 ou pentru uns

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți prazul tăiat fin în untul topit, aproximativ 15-20 de minute, acoperit.
  • Între timp, pasați cartofii (fierbinți) ca pentru piure sau îi dați pe răzătoarea mare. Condimentați cu sare, piper și cimbru după gust.
  • Așezați prima foaie de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Întindeți deasupra cartofii pasați și apoi puneți stratul de praz. Noi am mai râșnit deasupra puțin piper, să fie și mai aromat totul. Puneți și felii de brânză brie, acoperiți cu a doua foaie și lipiți bine marginile de aluat.
  • Crestați plăcinta cu un cuțit foarte bine ascuțit, ungeți cu ou bătut. Coaceți la 180 de grade, 40-50 de minute sau până când plăcinta cu praz și cartofi capătă o culoare rumenă.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal