fbpx

Plăcintă cu pui și praz

Plăcintă cu pui și praz

Cu siguranță, și voi aveți anumite mâncăruri (denumite ”comfort food”) care vă dau o stare de bine, care vă ”încălzesc sufletul” într-o zi în care lucrurile nu se întâmplă chiar cum vă doriți. Așa și plăcinta cu pui și praz o să vă aducă acea mulțumire după o zi mai grea sau o să vă încălzească într-o zi mai friguroasă. Și nu e deloc greu de pregătit, vedeți rețeta video!

Plăcintă cu pui și praz

Plăcintă cu pui și praz

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 3 bucăți de piept de pui

  • 1 aluat foitaj

  • 100 g bacon

  • 2 fire de praz

  • 2 linguri de făină

  • 2 linguri de smântână

  • 3 frunze de salvie (opțional)

  • 1 ou

  • 50 g unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați pieptul de pui și baconul în cubulețe. Feliați cât mai fin prazul.
  • Rumeniți baconul în untul topit. Când a devenit auriu, puneți și cubulețele de pui să se rumenească împreună. Puneți sare, piper și frunzele de salvie, dacă le aveți. Vor da o aromă foarte plăcută plăcintei noastre.
  • După câteva minute, timp în care carnea s-a pătruns, e fragedă când o încercați cu furculița, adăugați și prazul.
  • Lăsați pe foc, amestecând din când în când aproximativ 10 minute sau până se înmoaie și prazul. Dacă sosul scade prea mult, turnați puțină apă.
  • Puneți făina și smântâna, sare și piper după gust. Mai țineți pe foc 3-4 minute. Dacă amestecul e prea sec, turnați 1-2 linguri de apă sau supă clară de legume/pui, dacă aveți.
  • Turnați compoziția într-un vas de copt, potrivit ca mărime, și acoperiți-o cu aluatul rece, ținut până în acel moment în frigider. Decupați-l apoi după forma vasului.
  • Crestați-l ușor cu cuțitul, ungeți cu ou bătut și dați la copt la 200 de grade, aproximativ 15 minute. Aluatul trebuie să fie auriu, rumen și bine înfoiat.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal