Cu siguranță, și voi aveți anumite mâncăruri (denumite ”comfort food”) care vă dau o stare de bine, care vă ”încălzesc sufletul” într-o zi în care lucrurile nu se întâmplă chiar cum vă doriți. Așa și plăcinta cu pui și praz o să vă aducă acea mulțumire după o zi mai grea sau o să vă încălzească într-o zi mai friguroasă. Și nu e deloc greu de pregătit, vedeți rețeta video!
Plăcintă cu pui și praz
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
3 bucăți de piept de pui
1 aluat foitaj
100 g bacon
2 fire de praz
2 linguri de făină
2 linguri de smântână
3 frunze de salvie (opțional)
1 ou
50 g unt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați pieptul de pui și baconul în cubulețe. Feliați cât mai fin prazul.
- Rumeniți baconul în untul topit. Când a devenit auriu, puneți și cubulețele de pui să se rumenească împreună. Puneți sare, piper și frunzele de salvie, dacă le aveți. Vor da o aromă foarte plăcută plăcintei noastre.
- După câteva minute, timp în care carnea s-a pătruns, e fragedă când o încercați cu furculița, adăugați și prazul.
- Lăsați pe foc, amestecând din când în când aproximativ 10 minute sau până se înmoaie și prazul. Dacă sosul scade prea mult, turnați puțină apă.
- Puneți făina și smântâna, sare și piper după gust. Mai țineți pe foc 3-4 minute. Dacă amestecul e prea sec, turnați 1-2 linguri de apă sau supă clară de legume/pui, dacă aveți.
- Turnați compoziția într-un vas de copt, potrivit ca mărime, și acoperiți-o cu aluatul rece, ținut până în acel moment în frigider. Decupați-l apoi după forma vasului.
- Crestați-l ușor cu cuțitul, ungeți cu ou bătut și dați la copt la 200 de grade, aproximativ 15 minute. Aluatul trebuie să fie auriu, rumen și bine înfoiat.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete