fbpx

Plăcintă de post cu mere și nuci

Un desert cu mere e întotdeauna o alegere bună pentru răsfățul celor dragi. Am ales să pregătim o plăcintă de post cu mere, să împăcăm toate preferințele. Merele folosite au fost foarte dulci, astfel că nu a fost nevoie să mai adăugăm zahăr în compoziție, așa că vă recomandăm să le gustați și decideți apoi dacă puneți sau nu zahăr. Ce am mai face în plus ar fi să punem ceva mai multe mere, undeva spre jumătate de kilogram.

Plăcintă de post cu mere și nuci

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Bucăți

20

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 kg mere

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 150 g nuci măcinate

  • 2 plicuri de zahăr vanilinat

  • 1 lingură de scorțișoară

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Zahăr pentru presărat deasupra

Cum să faceți

  • Radeți merele (cu tot cu coajă) și le stoarceți de zeamă cum vă e mai ușor.
  • Adăugați peste ele nucile măcinate și zahărul vanilat.
  • Ungeți tava de copt cu puțin ulei și așezați 6-7 foi, unse fiecare cu grăsime.
  • Puneți jumătate din compoziția de mere, 2 foi unse, restul de mere și din nou foi. Tăiați plăcinta în pătrate potrivit de mari.
  • Presărați zahăr și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute.

Rețetă video