
Gozleme sau ghiozlomele, oricare ar fi numele sub care le cunoști, aceste plăcinte la tigaie cu rădăcini în bucătăria turcească sunt o minunăție. Noi le-am încercat cu spanac și feta, dar le mai poți umple cu diferite cărnuri tocate sau cu legumele preferate.

Plăcinte la tigaie
Porții
4
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
375 g făină
85 ml ulei de măsline + extra (pentru copt)
185 ml apă
1/2 linguriță de sare
- Pentru umplutură
300 g spanac proaspăt
1 ou mic, bătut
200 g brânză feta (sau orice altă brânză telemea)
1 linguriță rasă de oregano uscat
1 cățel de usturoi, ras
Sare
Piper
Cum să faceți
- Cerne făina într-un castron, adaugă uleiul, sarea și apă și frământă aproximativ 7 minute. Dacă folosești un mixer cu paletă de frământare, redu timpul la 2,5 minute. În final, aluatul trebuie să fie foarte fin ca textură și elastic. Acoperă-l cu o folie, să nu facă crustă, și lasă-l deoparte, cât timp de ocupi de umplutură.
- Spală frunzele de spanac, scurge-le și pune-le pe un șervet de bumbac pentru a absorbi apa. Amestecă-le apoi cu brânza feta sfărâmată, oul, oregano, usturoiul ras, sare și piper după gust.
- Împarte aluatul în 4-5 părți egale, în funcție de dimensiunea tigăii de copt. Dacă aceasta e mai mare (28-30 cm diametru), împarte aluatul în patru părți, de exemplu.
- Întinde câte o foaie de aluat, cât mai subțire, acoperă jumătate cu 2-3 linguri de umplutură și pliază deasupra cealaltă jumătate de aluat. Presează bine marginile cu degetele.
- Încinge bine tigaia stropită cu puțin ulei. Coace plăcintele la foc potrivit, pe ambele părți, până aluatul devine ușor crocant și capătă o culoare frumoasă, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Sfaturi
- Poți înlocui umplutura de spanac și feta cu carne de miel și puțină mentă ori cu carne de vită și ardei gras roșu. Vei iubi aceste plăcinte la tigaie!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete