fbpx

Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

Gozleme sau ghiozlomele, oricare ar fi numele sub care le cunoști, aceste plăcinte la tigaie cu rădăcini în bucătăria turcească sunt o minunăție. Noi le-am încercat cu spanac și feta, dar le mai poți umple cu diferite cărnuri tocate sau cu legumele preferate.

Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 375 g făină

  • 85 ml ulei de măsline + extra (pentru copt)

  • 185 ml apă

  • 1/2 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 300 g spanac proaspăt

  • 1 ou mic, bătut

  • 200 g brânză feta (sau orice altă brânză telemea)

  • 1 linguriță rasă de oregano uscat

  • 1 cățel de usturoi, ras

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Cerne făina într-un castron, adaugă uleiul, sarea și apă și frământă aproximativ 7 minute. Dacă folosești un mixer cu paletă de frământare, redu timpul la 2,5 minute. În final, aluatul trebuie să fie foarte fin ca textură și elastic. Acoperă-l cu o folie, să nu facă crustă, și lasă-l deoparte, cât timp de ocupi de umplutură.
  • Spală frunzele de spanac, scurge-le și pune-le pe un șervet de bumbac pentru a absorbi apa. Amestecă-le apoi cu brânza feta sfărâmată, oul, oregano, usturoiul ras, sare și piper după gust.
  • Împarte aluatul în 4-5 părți egale, în funcție de dimensiunea tigăii de copt. Dacă aceasta e mai mare (28-30 cm diametru), împarte aluatul în patru părți, de exemplu.
  • Întinde câte o foaie de aluat, cât mai subțire, acoperă jumătate cu 2-3 linguri de umplutură și pliază deasupra cealaltă jumătate de aluat. Presează bine marginile cu degetele.
  • Încinge bine tigaia stropită cu puțin ulei. Coace plăcintele la foc potrivit, pe ambele părți, până aluatul devine ușor crocant și capătă o culoare frumoasă, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Sfaturi

  • Poți înlocui umplutura de spanac și feta cu carne de miel și puțină mentă ori cu carne de vită și ardei gras roșu. Vei iubi aceste plăcinte la tigaie!