fbpx

Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

Gozleme sau ghiozlomele, oricare ar fi numele sub care le cunoști, aceste plăcinte la tigaie cu rădăcini în bucătăria turcească sunt o minunăție. Noi le-am încercat cu spanac și feta, dar le mai poți umple cu diferite cărnuri tocate sau cu legumele preferate.

Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 375 g făină

  • 85 ml ulei de măsline + extra (pentru copt)

  • 185 ml apă

  • 1/2 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 300 g spanac proaspăt

  • 1 ou mic, bătut

  • 200 g brânză feta (sau orice altă brânză telemea)

  • 1 linguriță rasă de oregano uscat

  • 1 cățel de usturoi, ras

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Cerne făina într-un castron, adaugă uleiul, sarea È™i apă È™i frământă aproximativ 7 minute. Dacă foloseÈ™ti un mixer cu paletă de frământare, redu timpul la 2,5 minute. ÃŽn final, aluatul trebuie să fie foarte fin ca textură È™i elastic. Acoperă-l cu o folie, să nu facă crustă, È™i lasă-l deoparte, cât timp de ocupi de umplutură.
  • Spală frunzele de spanac, scurge-le È™i pune-le pe un È™ervet de bumbac pentru a absorbi apa. Amestecă-le apoi cu brânza feta sfărâmată, oul, oregano, usturoiul ras, sare È™i piper după gust.
  • ÃŽmparte aluatul în 4-5 părÈ›i egale, în funcÈ›ie de dimensiunea tigăii de copt. Dacă aceasta e mai mare (28-30 cm diametru), împarte aluatul în patru părÈ›i, de exemplu.
  • ÃŽntinde câte o foaie de aluat, cât mai subÈ›ire, acoperă jumătate cu 2-3 linguri de umplutură È™i pliază deasupra cealaltă jumătate de aluat. Presează bine marginile cu degetele.
  • ÃŽncinge bine tigaia stropită cu puÈ›in ulei. Coace plăcintele la foc potrivit, pe ambele părÈ›i, până aluatul devine uÈ™or crocant È™i capătă o culoare frumoasă, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Sfaturi

  • PoÈ›i înlocui umplutura de spanac È™i feta cu carne de miel È™i puÈ›ină mentă ori cu carne de vită È™i ardei gras roÈ™u. Vei iubi aceste plăcinte la tigaie!