fbpx

Plăcinte sărate

Plăcinte sărate

Foile yufka sunt de origine turcească și se aseamănă destul de mult cu foile noastre de plăcintă, doar că sunt puțin mai groase. Și se lucrează cu ele mult mai ușor, nu se rup atât de repede. Le-am făcut o umplutură de brânză telemea și un sos bogat, din ouă și iaurt, le-am rulat și am pregătit cele mai grozave plăcinte sărate.

Plăcinte sărate

Plăcinte sărate

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

18

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi yufka

  • 300 g brânză telemea

  • 3 ouă

  • 250 g iaurt

  • 70 ml ulei de floarea-soarelui

  • 1 lingură de făină

  • 1 lingură de oțet

  • 1 plic de praf de copt

  • sare

Cum să faceți

  • Pentru sos, amestecați ouăle cu un praf de sare, iaurtul, uleiul, făina, praful de copt și oțetul.
  • Ungeți un triunghi de aluat cu sos, puneți o lingură de brânză sfărâmată și rulați, ca pe sarmale.
  • La final, treceți fiecare rulou prin sos și îl așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceți la 185°, caldura sus-jos, aproximativ 30 de minute sau până când s-au rumenit frumos. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: