fbpx

Porchetta

porchetta

Porchetta sau fleică de porc gătită încet, la foc mic, devine o regină a fripturilor. Nu are niciun alt secret de dezvăluit, dar rezultatul este absolut încântător. Și mai mult de atât, fellile de porchetta rece sunt memorabile între felii de pâine cu maia, alături de sosul preferat și câteva murături feliate.

porchetta

Porchetta

5 din 1 vote
Fel: prânz, cină, cu carneDificultate mediu
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

2

hours 

40

minutes
Timp marinare

8

ore
Timp odihna

2

ore
Timp total

3

hours 

Ingrediente

  • 1 kg fleică de porc cu șorici

  • 2 linguri de muștar Dijon

  • 4 fire de cimbru

  • 3 fire de rozmarin

  • 3 linguri de nucă zdrobită

  • 3 căței de usturoi

  • 1 portocală

  • Fulgi de chili

  • Piper negru

  • Sare

Cum să faceți

  • Amestecă muștarul cu usturoiul pisat fin, sare, piper proaspăt rășnit, fulgi de chili după gust.
  • Într-o tavă, pune bucata de fleică cu șoricul în jos și unge carnea cu amestecul de muștar.
  • Stropește cu zeamă de portocală, presară nuca, cimbrul și rozmarinul.
  • Rulează strâns bucata de carne și leag-o cu ață alimentară. Înfoliază porchetta (rulada de fleică de porc) și ține-o la frigider peste noapte.
  • A doua zi, scoate carnea din frigider și las-o 1-2 ore, cât să ajungă la temperatura camerei. Între timp, încinge cuptorul la 200 de grade.
  • Freacă șoriciul cu ceva sare și așază porchetta într-o tavă potrivită ca mărime, de preferat cu grătar. Dă tava la cuptor și coace 40-45 de minute la foc mare, întorcând carnea la jumătatea timpului. Stropește carnea cu grăsimea din tavă de fiecare dată când umbli la cuptor.
  • Redu intensitatea gazului la 150 de grade și mai coace 1½ – 2 ore.
  • După trecerea timpului de coacere, scoate tava și lasă porchetta să se răcorească 30 de minute.
  • Taie în felii potrivit de subțiri și servește-le alături de cartofi copți și o salată de frunze verzi.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal