fbpx

Porumb copt cu sos de unt

porumb copt cu sos de unt

Porumbul, copt sau fiert, e una dintre gustările noastre preferate de vară. Doar că de această dată, l-am pregătit un pic diferit. Dacă v-am făcut poftă de porumb copt cu sos de unt aromat, vedeți cum l-am făcut.

porumb copt cu sos de unt

Porumb copt cu sos de unt

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 4 porumbi

  • 4 linguri de unt, moale

  • 1 caÈ›el de usturoi, tocat mărunt

  • 1 linguriță de pătrunjel tocat (opÈ›ional)

  • Boia (opÈ›ional – noi am folosit afumată)

  • Sare

Cum să faceți

  • CurățaÈ›i È™tiuleÈ›ii de pănuÈ™i È™i firele de mătase.
  • ÃŽntr-un castron mic, combinaÈ›i untul, usturoiul, un praf de sare È™i pătrunjelul. AmestecaÈ›i bine.
  • Cu ajutorul unei pensule, ungeÈ›i porumbii cu un strat subÈ›ire de cremă de unt.
  • ÃŽncingeÈ›i un grătar sau o tigaie de fontă, dacă o aveÈ›i, È™i îi coaceÈ›i 2-3 minute pe fiecare parte.
  • După ce îi scoateÈ›i pe o farfurie sau un tocător, ungeÈ›i porumbii cu restul de unt frecat. Și, dacă vă place, presăraÈ›i È™i puÈ›ină boia.
Tags: