Porumbul, copt sau fiert, e una dintre gustările noastre preferate de vară. Doar că de această dată, l-am pregătit un pic diferit. Dacă v-am făcut poftă de porumb copt cu sos de unt aromat, vedeți cum l-am făcut.
Porumb copt cu sos de unt
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
4 porumbi
4 linguri de unt, moale
1 cațel de usturoi, tocat mărunt
1 linguriță de pătrunjel tocat (opțional)
Boia (opÈ›ional – noi am folosit afumată)
Sare
Cum să faceți
- Curățați știuleții de pănuși și firele de mătase.
- Într-un castron mic, combinați untul, usturoiul, un praf de sare și pătrunjelul. Amestecați bine.
- Cu ajutorul unei pensule, ungeți porumbii cu un strat subțire de cremă de unt.
- Încingeți un grătar sau o tigaie de fontă, dacă o aveți, și îi coaceți 2-3 minute pe fiecare parte.
- După ce îi scoateți pe o farfurie sau un tocător, ungeți porumbii cu restul de unt frecat. Și, dacă vă place, presărați și puțină boia.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete