fbpx

Porumb copt cu sos de unt

porumb copt cu sos de unt

Porumbul, copt sau fiert, e una dintre gustările noastre preferate de vară. Doar că de această dată, l-am pregătit un pic diferit. Dacă v-am făcut poftă de porumb copt cu sos de unt aromat, vedeți cum l-am făcut.

porumb copt cu sos de unt

Porumb copt cu sos de unt

5 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 4 4 porumbi

  • 4 linguri 4 de unt, moale

  • 1 1 cațel de usturoi, tocat mărunt

  • 1 linguriță 1 de pătrunjel tocat (opțional)

  • Boia (opțional – noi am folosit afumată)

  • Sare

Cum să faceți

  • Curățați știuleții de pănuși și firele de mătase.
  • Într-un castron mic, combinați untul, usturoiul, un praf de sare și pătrunjelul. Amestecați bine.
  • Cu ajutorul unei pensule, ungeți porumbii cu un strat subțire de cremă de unt.
  • Încingeți un grătar sau o tigaie de fontă, dacă o aveți, și îi coaceți 2-3 minute pe fiecare parte.
  • După ce îi scoateți pe o farfurie sau un tocător, ungeți porumbii cu restul de unt frecat. Și, dacă vă place, presărați și puțină boia.
Tags: