Prăjitura cu pere și crustă crocantă este acel desert simplu, fără ingrediente sofisticate, și foarte ușor de pregătit. În 15 minute ați dat tava la cuptor și garantăm că nici multe vase nu aveți de spălat!
Prăjitură cu pere și crustă crocantă
Porții
10
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
6 pere, curățate de coajă
150 g unt moale + extra pentru uns
80 g făină + extra pentru tapetat forma de copt
100 g zahăr
4 ouă
16 g praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
100 ml smântână (sau iaurt gras, fără zer)
1/2 linguriță de scorțișoară
- Pentru crustă crocantă:
150 g făină
75 g zahăr
75 g unt rece
1/2 linguriță de scorțișoară
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 160°C. Tăiați perele în cubulețe.
- Frecați untul moale cu zahărul și vanilia până obțineți o cremă fină. Încorporați ouăle, unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare.
- Cerneți deasupra amestecul din făină, praf de copt și scorțișoară, amestecați. La final, încorporați smântâna și perele tăiate.
- Pentru crusta crocantă, adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecați câteva secunde, cât să obțineți o compoziție cu aspect nisipos.
- Ungeți cu unt o formă de copt cu diametrul de 26-28 cm și o tapetați cu făină. Turnați compoziția și nivelați cu o spatulă. Deasupra presărați amestecul nisipos.
- Coaceți timp de 60 de minute sau până când crusta devine rumenă, iar scobitoarea-test iese curată din mijlocul prăjiturii.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete