fbpx

Prăjitură cu pere și crustă crocantă

  • Home
  • desert
  • Prăjitură cu pere și crustă crocantă
prăjitură cu pere și crustă crocantă

Prăjitura cu pere și crustă crocantă este acel desert simplu, fără ingrediente sofisticate, și foarte ușor de pregătit. În 15 minute ați dat tava la cuptor și garantăm că nici multe vase nu aveți de spălat!

prăjitură cu pere și crustă crocantă

Prăjitură cu pere și crustă crocantă

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 6 pere, curățate de coajă

  • 150 g unt moale + extra pentru uns

  • 80 g făină + extra pentru tapetat forma de copt

  • 100 g zahăr

  • 4 ouă

  • 16 g praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 100 ml smântână (sau iaurt gras, fără zer)

  • 1/2 linguriță de scorțișoară

  • Pentru crustă crocantă:
  • 150 g făină

  • 75 g zahăr

  • 75 g unt rece

  • 1/2 linguriță de scorțișoară

  • Sare

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 160°C. Tăiați perele în cubulețe.
  • Frecați untul moale cu zahărul și vanilia până obțineți o cremă fină. Încorporați ouăle, unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare.
  • Cerneți deasupra amestecul din făină, praf de copt și scorțișoară, amestecați. La final, încorporați smântâna și perele tăiate.
  • Pentru crusta crocantă, adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecați câteva secunde, cât să obțineți o compoziție cu aspect nisipos.
  • Ungeți cu unt o formă de copt cu diametrul de 26-28 cm și o tapetați cu făină. Turnați compoziția și nivelați cu o spatulă. Deasupra presărați amestecul nisipos.
  • Coaceți timp de 60 de minute sau până când crusta devine rumenă, iar scobitoarea-test iese curată din mijlocul prăjiturii.
Tags: