fbpx

Prăjitura zebră

prăjitura zebră

Prăjitura zebră sau marmorată este un desert cu adevărat delicios, potrivit pentru orice ocazie. Blatul este moale, aproape că se topește în gură, pufos și în același timp umed, deloc înecăcios. Rețeta este extrem de simplă, aveți nevoie doar de ingrediente simple, de zi cu zi, iar pașii sunt simpli.

prăjitura zebră

Prăjitura zebră

4.3 from 3 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 330 g făină

  • 230 g unt, la temperatura camerei + extra pentru uns forma

  • 300 g zahăr

  • 4 ouă, la temperatura camerei

  • 240 ml lapte, la temperatura camerei

  • 80 g smântână sau iaurt gras

  • 1 plic de praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Sare

  • Pentru compoziția de cacao
  • 25 g cacao

  • 2 linguri de lapte, la temperatura camerei

  • 1 lingură de zahăr

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 175 de grade
  • Într-un castron, amestecați făina, praful de copt, sarea.
  • Într-un alt bol bateți untul la viteză medie până devine cremos. Adăugați zahărul, vanilia și bateți până devine o cremă aerată, aproximativ 2-3 minute.
  • Puneți apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine înainte de a-l adăuga pe următorul.
  • Amestecați laptele cu smântâna.
  • Cu mixerul la viteză mică încorporați treptat făina și laptele în crema de unt.
  • Împărțiți compoziția în două. Într-una dintre ele adăugați pudra de cacao, laptele și zahărul. Amestecați doar până se combină.
  • Ungeți cu unt o formă de copt (am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm) și tapetați cu hârtie. Puneți o lingură de aluat de vanilie în centrul formei de copt. Puneți deasupra, în centru, o lingură de aluat de cacao. Continuați să alternați compozițiile. La final, bateți ușor tava de blatul de lucru.
  • Coaceți timp de 30 până la 35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede. Lăsați prăjitura zebră să se răcească în tavă timp de 15-20 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

Tags: