Prăjitura zebră sau marmorată este un desert cu adevărat delicios, potrivit pentru orice ocazie. Blatul este moale, aproape că se topește în gură, pufos și în același timp umed, deloc înecăcios. Rețeta este extrem de simplă, aveți nevoie doar de ingrediente simple, de zi cu zi, iar pașii sunt simpli.
Prăjitura zebră
Porții
12
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
330 g făină
230 g unt, la temperatura camerei + extra pentru uns forma
300 g zahăr
4 ouă, la temperatura camerei
240 ml lapte, la temperatura camerei
80 g smântână sau iaurt gras
1 plic de praf de copt
1 plic de zahăr vanilinat
Sare
- Pentru compoziția de cacao
25 g cacao
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
1 lingură de zahăr
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 175 de grade
- Într-un castron, amestecați făina, praful de copt, sarea.
- Într-un alt bol bateți untul la viteză medie până devine cremos. Adăugați zahărul, vanilia și bateți până devine o cremă aerată, aproximativ 2-3 minute.
- Puneți apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine înainte de a-l adăuga pe următorul.
- Amestecați laptele cu smântâna.
- Cu mixerul la viteză mică încorporați treptat făina și laptele în crema de unt.
- Împărțiți compoziția în două. Într-una dintre ele adăugați pudra de cacao, laptele și zahărul. Amestecați doar până se combină.
- Ungeți cu unt o formă de copt (am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm) și tapetați cu hârtie. Puneți o lingură de aluat de vanilie în centrul formei de copt. Puneți deasupra, în centru, o lingură de aluat de cacao. Continuați să alternați compozițiile. La final, bateți ușor tava de blatul de lucru.
- Coaceți timp de 30 până la 35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede. Lăsați prăjitura zebră să se răcească în tavă timp de 15-20 de minute.
Rețetă video
Sfaturi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete