fbpx

Pui cu bere

pui cu bere

Rețeta de pui cu bere merită încercată, mai ales că nu aveți de făcut mai nimic la ea. Noi am folosit pulpe superioare de pui, dar puteți folosi și bucăți de piept sau chiar un pui întreg. Iar dacă aveți mai mult timp la dispoziție, ați putea marina carnea pentru măcar 30 de minute cu sare, piper, cimbru și usturoi pisat și abia apoi s-o băgați la cuptor.

pui cu bere

Pui cu bere

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

5

minutes

Ingrediente

  • 700 g pulpe superioare de pui

  • 2 cepe

  • 500 ml bere blondă*

  • Usturoi

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Tăiați cepele fideluță și puneți-le într-o tavă potrivită ca dimensiune.
  • Adăugați pulpele de pui, sare, piper, usturoi, cimbru uscat după gust și stropiți totul cu puțin ulei.
  • Deasupra turnați berea, de preferat la temperatura camerei, și dați tava la cuptorul încins în prealabil.
  • Coaceți la 200 de grade pentru 30 de minute, apoi întoarceți carnea și mai dați alte 30-40 de minute, cât să se rumenească frumos bucățile de carne.
  • Noi am mâncat puiul cu bere cu o porție de piure cremos. Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • *Dacă nu vă doriți atât de mult sos, puteți să reduceți cantitatea de bere la 330 ml ( o sticlă mică).
  • De asemenea, puteți folosi și bere arămie sau neagră, mai ales dacă vă place gustul mai dulceag, de caramel.
Tags: