
Cu siguranță nu suntem singurii care își doresc rețete în care să murdărească cât mai puține vase. Și suntem siguri că veți îndrăgi și voi noua noastră rețetă: pui cu cartofi și sos de muștar. Nu doar că am gătit totul într-un singur vas, dar l-am dat la cuptor în 20 de minute. Până a fost gata, ne-am ocupat și de un desert. Ați încercat rețeta noastră de gogoși rapide cu ricotta?

Pui cu cartofi și sos de muștar
Porții
5
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hour10
minutesIngrediente
1 cutie cu pulpe superioare de pui (dacă au și piele, cu atât mai bine)
700 g cartofi
150 g bacon
400 ml smântână de gătit
2 caței de usturoi
1 ceapă uscată
125 ml supă de legume sau apă
1 lingură de muștar (noi am folosit muștar Dijon)
Ulei de floarea-soarelui
Verdeață proaspătă
Cimbru uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade. Într-un vas, pe care-l puteți da apoi la cuptor (noi am folosit o tigaie cu mâner metalic), puneți foarte puțin ulei și rumeniți bucățile de pui 3-4 minute pe fiecare parte. Cât să capete o culoare frumoasă. Puneți sare și piper după gust. Apoi le scoateți într-un castron când sunt gata.
- Adăugați în același vas cartofii tăiați cuburi, baconul, ceapa, usturoiul. Le gătiți 4-5 minute, apoi puneți deasupra pulpele de pui rumenite și închideți focul.
- Puneți sare, piper și ceva cimbru, dacă vă place. Dați la cuptor pentru 45 de minute.
- Între timp, amestecați smântâna de gătit cu muștarul și supa de legume (sau apa). Turnați amestecul peste cartofi și pui și mai țineți la cuptor 5 minute.
- Presărați deasupra ceva verdeață la final și asta a fost tot! Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete