fbpx

Pui cu cartofi și sos de muștar

pui cu cartofi și muștar

Cu siguranță nu suntem singurii care își doresc rețete în care să murdărească cât mai puține vase. Și suntem siguri că veți îndrăgi și voi noua noastră rețetă: pui cu cartofi și sos de muștar. Nu doar că am gătit totul într-un singur vas, dar l-am dat la cuptor în 20 de minute. Până a fost gata, ne-am ocupat și de un desert. Ați încercat rețeta noastră de gogoși rapide cu ricotta?

pui cu cartofi și muștar

Pui cu cartofi și sos de muștar

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

5

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie cu pulpe superioare de pui (dacă au și piele, cu atât mai bine)

  • 700 g cartofi

  • 150 g bacon

  • 400 ml smântână de gătit

  • 2 caței de usturoi

  • 1 ceapă uscată

  • 125 ml supă de legume sau apă

  • 1 lingură de muștar (noi am folosit muștar Dijon)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Verdeață proaspătă

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade. Într-un vas, pe care-l puteți da apoi la cuptor (noi am folosit o tigaie cu mâner metalic), puneți foarte puțin ulei și rumeniți bucățile de pui 3-4 minute pe fiecare parte. Cât să capete o culoare frumoasă. Puneți sare și piper după gust. Apoi le scoateți într-un castron când sunt gata.
  • Adăugați în același vas cartofii tăiați cuburi, baconul, ceapa, usturoiul. Le gătiți 4-5 minute, apoi puneți deasupra pulpele de pui rumenite și închideți focul.
  • Puneți sare, piper și ceva cimbru, dacă vă place. Dați la cuptor pentru 45 de minute.
  • Între timp, amestecați smântâna de gătit cu muștarul și supa de legume (sau apa). Turnați amestecul peste cartofi și pui și mai țineți la cuptor 5 minute.
  • Presărați deasupra ceva verdeață la final și asta a fost tot! Poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: