fbpx

Pui cu legume la cuptor

pui cu legume la cuptor

Nu mereu avem dispoziția necesară pentru a găti, astfel că o rețetă la care să avem cât mai puțin de lucru făcut e binevenită. Rețeta de pui cu legume la cuptor nu e rapidă, dar tot ce aveți de făcut la ea este să tăiați legumele și carnea și să le dați la cuptor. În 10 minute ați terminat cu ea, iar până va fi gata puteți să vă ocupați de un desert rapid sau să vizionați emisiunea preferată. Atât de simplă este!

pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 650 g piept de pui (1 cutie)

  • 4 cartofi medii

  • 1 morcov mare

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ceapă (am folosit roșie)

  • Pătrunjel

  • Pentru sos:
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui

  • 60 ml apă

  • 1 linguriță cu vârf de pastă de roșii

  • 1/2 linguriță pudră de chili

  • Cimbru

  • Oregano

  • Piper

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați carnea și legumele în cuburi și le puneți direct în tava în care veți găti preparatul. Presărați sare și piper după gust, amestecați.

  • Ingredientele pentru sos se amestecă într-un bol și îl turnați în tavă. Amestecați.
    Acoperiți tava cu folie și coaceți timp de 50 de minute într-un cuptor preîncălzit la 210 de grade. 
  • La sfârșitul timpului îndepărtați hârtia, amestecați și mai dați la cuptor pentru 10 minute să se rumenească frumos. Presărați pătrunjel tocat deasupra.

Rețetă video

Sfaturi

  • Iaurtul și pilaful de bulgur se completează foarte gustos cu preparatul.
Tags: