fbpx

Pui cu legume la wok

pui cu legume la wok

Cinele rapide sunt ceea ce ne dorim fiecare dintre noi. Așa că am tăiat repede legumele și pieptul de pui pe care le aveam prin frigider și am pus la cale această rețetă simplă de pui cu legume la wok. Și vă lăsăm mai jos ingredientele și modul de preparare, poate încercați și voi chiar în această seară!

pui cu legume la wok

Pui cu legume la wok

5 din 1 vote
Fel: ușor și repede, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g piept de pui

  • 1 morcov

  • 1/2 ardei gras roșu

  • 1/2 ardei gras galben

  • 3 ciuperci proaspete

  • 2 fire de ceapă verde

  • 1/4 țelină

  • 1 păstârnac, mic

  • 1 rădăcină de pătrunjel, mică

  • 2 căței de usturoi

  • 1 lingură de zahăr brun

  • 1 lingură de oțet

  • 6 linguri de sos de soia

  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 lingură de amidon

  • 1/2 linguriță de chili

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați pieptul de pui în felii potrivit de subțiri. Puneți-l într-un castron împreună cu 2-3 linguri de sos de soia, amidonul, oțetul și puțin piper, după gust. Amestecați ușor astfel încât sosul să cuprindă bucățile de carne și lăsați-l deoparte.
  • Tăiați julien ardeii, țelina, pătrunjelul, păstârnacul, morcovul, ceapa verde, usturoiul.
  • Amestecați sosul de soia rămas cu zahărul și, dacă doriți, și o lingură de ulei.
  • Într-un wok, încălziți două linguri de ulei și adăugați puiul cu tot cu marinada în care a stat câteva minute. Lăsați pe foc doar câteva minute, până bucățile de pui se rumenesc ușor. Cu o paletă, scoateți-le într-un castronel.
  • Turnați în wok și uleiul rămas, căliți legumele la foc iute, trebuie să rămână crocante. Presărați chili, puneți și bucățile de pui, amestecul de sos soia și zahăr și mai țineți pe foc 1-2 minute.
  • Nu mai stați pe gânduri, dați chemarea la masă. Noi l-am încercat simplu, presărat cu puțină ceapă verde, dar mai puteți pune alături și un orez simplu sau noodles (tăiței chinezești), fierte separat.

Rețetă video

Tags: