fbpx

Pui cu orez Mary Berry

pui cu orez mary berry

La cei 85 de ani, Mary Berry este o prezență tonică în show-urile culinare din Marea Britanie și nu numai. Și ne-a inspirat și pe noi cu această rețetă pe care autoarea de cărți culinare o pregătește de mulți ani soțului ei. Și care ne dovedește, încă o dată, că nu e nevoie de ingrediente spectaculoase pentru a găti cu gust. Cum am făcut, urmăriți rețeta video.

pui cu orez mary berry

Pui cu orez Mary Berry

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob lung, fiert (simplu, doar în apă cu sare)

  • 650 g piept de pui

  • 200 g mazăre fiartă (adăugată peste orez, în momentul în care acesta începe să fiarbă)

  • 400 g ciuperci proaspete

  • 3 cepe

  • 1 ardei gras

  • 1/2 linguriță de curry

  • 1/2 linguriță de boia dulce

  • 1 lingură de miere

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 2 caței de usturoi

  • 2 linguri de sos de soia

Cum să faceți

  • Tăiați pieptul de pui în fâșii potrivite, condimentați după gust cu sare și piper și căliți-le în uleiul bine încins. Adăugați și mierea și mai țineți pe foc 5-6 minute, să nu se ardă. Scoateți totul într-un castron/farfurie.
  • În aceeași tigaie, căliți ceapa tocată, ardeiul tăiat, usturoiul pisat. Nu mai mult de 3-4 minute. Apoi puneți ciupercile feliate, condimentele, amestecul de orez și mazăre (bine răcit, de preferat).
  • În final, adăugați și puiul și sosul de soia, amestecați și gata, toată lumea la masă!

Rețetă video

Tags: