fbpx

Pui cu smântână

pui cu smântână

Poate nu e gata în 30 de minute, cum ne-am dori să fie tot ce gătim, dar rețeta de pui cu smântână e prea ușor de făcut ca să n-o încercați. Și foarte, foarte gustoasă! Dacă aveți timp și vă place, faceți și o mămăligă. Dacă nu, să știți că puiul cu smântână e la fel de bun și cu pâine cu coajă crocantă și miez pufos. Ați încercat rețeta noastră de pâine fără frământare?

pui cu smântână

Pui cu smântână

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui

  • 1/2 piept de pui

  • 2 2 cepe

  • 3 caței de usturoi

  • 1 lingură de ulei

  • 1 linguriță de unt

  • 500 g smântână

  • 1 de făină

  • 100 ml lapte rece

  • 1 legătură de mărar verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți uleiul și untul într-o tigaie mai adâncă. Rumeniți apoi pulpele de pui tăiate în jumătăți și bucata de piept. Lăsați focul puțin mai mare, astfel încât cărnurile să se rumenească ușor.
  • După ce carnea a căpătat culoarea aurie, puneți și ceapa și usturoiul tăiate mărunt, să se gătească. Reduceți flacăra, puneți sare și piper și acoperiți tigaia cu un capac. Din când în când, adăugați apă sau supă clară de legume, puțin câte puțin. În 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă, ușor de străpuns cu furculița.
  • Între timp, amestecați smântâna cu făina și diluați cu laptele rece.
  • Când carnea a devenit moale, turnați deasupra sosul de smântână, potriviți gustul de sare și piper și mai lăsați să dea 1-2 clocote.
  • După ce stingeți focul, puneți deasupra mărar verde tocat fin.

Rețetă video

Tags: