
Poate nu e gata în 30 de minute, cum ne-am dori să fie tot ce gătim, dar rețeta de pui cu smântână e prea ușor de făcut ca să n-o încercați. Și foarte, foarte gustoasă! Dacă aveți timp și vă place, faceți și o mămăligă. Dacă nu, să știți că puiul cu smântână e la fel de bun și cu pâine cu coajă crocantă și miez pufos. Ați încercat rețeta noastră de pâine fără frământare?

Pui cu smântână
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
2 pulpe de pui
1/2 piept de pui
2 2 cepe
3 caței de usturoi
1 lingură de ulei
1 linguriță de unt
500 g smântână
1 de făină
100 ml lapte rece
1 legătură de mărar verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți uleiul și untul într-o tigaie mai adâncă. Rumeniți apoi pulpele de pui tăiate în jumătăți și bucata de piept. Lăsați focul puțin mai mare, astfel încât cărnurile să se rumenească ușor.
- După ce carnea a căpătat culoarea aurie, puneți și ceapa și usturoiul tăiate mărunt, să se gătească. Reduceți flacăra, puneți sare și piper și acoperiți tigaia cu un capac. Din când în când, adăugați apă sau supă clară de legume, puțin câte puțin. În 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă, ușor de străpuns cu furculița.
- Între timp, amestecați smântâna cu făina și diluați cu laptele rece.
- Când carnea a devenit moale, turnați deasupra sosul de smântână, potriviți gustul de sare și piper și mai lăsați să dea 1-2 clocote.
- După ce stingeți focul, puneți deasupra mărar verde tocat fin.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
afumătură
ardei
bacon
banane
biscuiți
brioșe
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
ficăței de pui
foitaj
iaurt
marinade
mere
mozzarella
mămăligă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
varză
vinete