fbpx

Pui cu sos de roșii și mozzarella

pui cu sos de roșii și mozzarella

Rețeta de pui cu sos de roșii și mozzarella este ideală pentru prânzul sau cina din mijlocul săptămânii. Este acel gen de rețetă ușor și rapid de făcut. Iar rezultatul final, în ciuda simplității, este cu adevărat apetisant și gustos!

pui cu sos de roșii și mozzarella

Pui cu sos de roșii și mozzarella

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediente

  • 600 g piept de pui

  • 300 g passata (sos gros de roșii)

  • 125 g mozzarella

  • 1 ceapă

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Busuioc

  • Oregano

Cum să faceți

  • Tăiați carnea de pui în jumătăți, pe lungime. Încingeți puțin ulei, nu mai mult de 2 linguri, și rumeniți feliile de carne, apoi le scoateți într-un vas.
  • În uleiul rămas (sau mai adăugați puțin, dacă e cazul) căliți ceapa tăiată mărunt. Apoi puneti sosul de roșii, sare, piper, oregano, busuioc. Lăsați să fiarbă 5-10 minute. Dacă sosul este prea gros sau scade prea mult, completați cu puțină apă sau supă clară de legume, dacă aveți în congelator.
  • Adăugați și feliile de pui și le acoperiți cu sosul de roșii. Lăsați să mai fiarbă, acoperit, 10 minute.
  • Puneți pe fiecare bucată de carne mozzarella tăiată cubulețe, acoperiți și mai țineți pe foc până se topește brânza. Decorați cu busuioc verde și mâncați cu poftă.

Rețetă video

Tags: