Rețeta de pui cu sos de roșii și mozzarella este ideală pentru prânzul sau cina din mijlocul săptămânii. Este acel gen de rețetă ușor și rapid de făcut. Iar rezultatul final, în ciuda simplității, este cu adevărat apetisant și gustos!
Pui cu sos de roșii și mozzarella
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTotal time
40
minutesIngrediente
600 g piept de pui
300 g passata (sos gros de roșii)
125 g mozzarella
1 ceapă
Ulei de măsline
Sare
Piper
Busuioc
Oregano
Cum să faceți
- Tăiați carnea de pui în jumătăți, pe lungime. Încingeți puțin ulei, nu mai mult de 2 linguri, și rumeniți feliile de carne, apoi le scoateți într-un vas.
- În uleiul rămas (sau mai adăugați puțin, dacă e cazul) căliți ceapa tăiată mărunt. Apoi puneti sosul de roșii, sare, piper, oregano, busuioc. Lăsați să fiarbă 5-10 minute. Dacă sosul este prea gros sau scade prea mult, completați cu puțină apă sau supă clară de legume, dacă aveți în congelator.
- Adăugați și feliile de pui și le acoperiți cu sosul de roșii. Lăsați să mai fiarbă, acoperit, 10 minute.
- Puneți pe fiecare bucată de carne mozzarella tăiată cubulețe, acoperiți și mai țineți pe foc până se topește brânza. Decorați cu busuioc verde și mâncați cu poftă.
Rețetă video
Tags: mozzarellapui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete