
Rețeta de pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci este propunerea noastră pentru masa de prânz sau cină, mai ales când vă doriți să pregătiți ceva repede, dar și foarte bun.

Pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci
Porții
3
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
3 jumătăți de piept de pui
2 căței de usturoi
100 g parmezan/Grana Padano
300 g ciuperci champignon
100 g spanac
400 ml smântână pentru gătit
150 g unt
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cimbru
Cum să faceți
- Taie în jumătăți, pe lungime, piepții de pui. Sărează și pipărează după gust.
- Taie ciupercile julien.
- Rumenește carnea în amestecul de unt topit (50 g) și două-trei linguri cu ulei. Scoate bucățile de piept într-un castron. În grăsimea rămasă adaugă 50 g de unt și ciupercile feliate. Ține-le pe foc câteva minute, cât să se înmoaie ușor.
- Într-un vas încăpător topește untul rămas și călește usturoiul ras. Adaugă smântâna pentru gătit, sare și piper după gust, două linguri cu parmezan ras.
- Pune puiul și ciupercile, lasă să dea un clocot, și adaugă spanacul. După 1-2 minute presară puțin cimbru, după gust, parmezanul rămas.
- Servește puiul cu sos de smântână, spanac și ciuperci simplu sau alături de mămăliguță sau o garnitură de orez și o salată de frunze verzi.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete