fbpx

Pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci

  • Home
  • cu carne
  • Pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci
Pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci

Rețeta de pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci este propunerea noastră pentru masa de prânz sau cină, mai ales când vă doriți să pregătiți ceva repede, dar și foarte bun.

Pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci

Pui cu sos de smântână, spanac și ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: cu carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 2 căței de usturoi

  • 100 g parmezan/Grana Padano

  • 300 g ciuperci champignon

  • 100 g spanac

  • 400 ml smântână pentru gătit

  • 150 g unt

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Cimbru

Cum să faceți

  • Taie în jumătăți, pe lungime, piepții de pui. Sărează și pipărează după gust.
  • Taie ciupercile julien.
  • Rumenește carnea în amestecul de unt topit (50 g) și două-trei linguri cu ulei. Scoate bucățile de piept într-un castron. În grăsimea rămasă adaugă 50 g de unt și ciupercile feliate. Ține-le pe foc câteva minute, cât să se înmoaie ușor.
  • Într-un vas încăpător topește untul rămas și călește usturoiul ras. Adaugă smântâna pentru gătit, sare și piper după gust, două linguri cu parmezan ras.
  • Pune puiul și ciupercile, lasă să dea un clocot, și adaugă spanacul. După 1-2 minute presară puțin cimbru, după gust, parmezanul rămas.
  • Servește puiul cu sos de smântână, spanac și ciuperci simplu sau alături de mămăliguță sau o garnitură de orez și o salată de frunze verzi.

Rețetă video

Tags: