Rețeta de pui piri piri o regăsim în bucătăria portugheză. De altfel, navigatorii portughezi sunt cei care au adus ardeii piri piri de pe tărâm african, cultivându-i apoi la rândul lor. Rețeta sosului o adaptați în funcție de gust, punând mai mulți sau mai puțini ardei iuți. Noi am preferat o variantă mai dulce a sosului și am folosit câțiva ardei copți.
Pui piri piri
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
1.6 kg kg pulpe inferioare de pui (2 cutii)
- Pentru sosul piri piri
2 ardei iuți (sau mai mulți, dacă preferați gustul iute)
3 ardei grași copți (am folosit din cei în oțet)
2 c ăței de usturoi feliați
2 lingurițe de boia dulce
60 ml ulei de măsline
1 l ămâie
Sare
Cum să faceți
- Puneți în blender (sau folosiți mixerul vertical) ardeiul gras copt, ardeiul iute curățat de semințe, usturoiul și boiaua, uleiul. Mixați până obțineți un sos fin. Adăugați, după gust, zeamă de lămâie (noi am pus folosit doar jumătate) și sare.
- Turnați ¾ din sos peste carne și o masați bine. Acoperiți cu o folie și dați la rece 30 de minute sau peste noapte, dacă vă permite timpul.
- Puneți carnea în tavă, cu tot cu sos, și dați la cuptor, la 200 de grade C, pentru 30-40 de minute sau până ce puiul capătă o culoare rumenă.
- Puiul piri piri e grozav cu o garnitură de cartofi, o salată de frunze verzi și puneți alături și sosul păstrat.
Rețetă video
Sfaturi
- Puiul piri piri este și mai gustos gătit pe grătar. Pentru aceasta, pregătiți sosul în avans și lăsați carnea la marinat peste noapte.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete