Nu știm dacă este o modă sau nu, dar noi am redescoperit mămăliga. Și nu vorbim despre vestita MBS (mămăligă cu brânză și smântână), ci despre faptul că ne inspiră s-o folosim în combinații noi. Acum, pentru că tot aveam ingredientele, am gătit acest quiche cu mămăligă și brânzeturi și ne-a ieșit tare bine. Și e și foarte gustos!
Quiche cu mămăligă și brânzeturi
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
Mămăligă, rămasă de la masa precedentă
400 g mix de brânzeturi (telemea, de vaci, mozzarella, cu mucegaiuri)
2 ouă
1 lingură de smântână
1 mână de frunze de spanac
1 ceapă roșie mică
1 lingură de ulei/unt
1 linguriță de zahăr
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți mămăliga rece în tava rotundă de copt și presați bine cu lingura, astfel încât să formați baza/blatul acestui quiche.
- În uleiul sau untul bine încins, puneți ceapa tăiată în sferturi și zahărul. Caramelizați 2-3 minute, fără să ardeți ceapa.
- Separat, bateți ouăle cu smântâna și brânzeturile date pe răzătoare sau bine sfărâmate.
- Presarăți sare și piper pe blatul de mămăligă. Turnați amestecul de ouă și presărați deasupra felii de ceapă caramelizată și frunze de spanac.
- Dați la cuptorul bine încins, la foc potrivit, până quiche-ul nostru se rumenește frumos deasupra. Este minunat, atât mai avem să vă spunem, și merge perfect cu un vin alb, rece.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete