fbpx

Quiche cu mămăligă și brânzeturi

quiche cu mămăligă și brânzeturi

Nu știm dacă este o modă sau nu, dar noi am redescoperit mămăliga. Și nu vorbim despre vestita MBS (mămăligă cu brânză și smântână), ci despre faptul că ne inspiră s-o folosim în combinații noi. Acum, pentru că tot aveam ingredientele, am gătit acest quiche cu mămăligă și brânzeturi și ne-a ieșit tare bine. Și e și foarte gustos!

quiche cu mămăligă și brânzeturi

Quiche cu mămăligă și brânzeturi

5 din 2 votes
Fel: fără carne, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • Mămăligă, rămasă de la masa precedentă

  • 400 g mix de brânzeturi (telemea, de vaci, mozzarella, cu mucegaiuri)

  • 2 ouă

  • 1 lingură de smântână

  • 1 mână de frunze de spanac

  • 1 ceapă roșie mică

  • 1 lingură de ulei/unt

  • 1 linguriță de zahăr

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți mămăliga rece în tava rotundă de copt și presați bine cu lingura, astfel încât să formați baza/blatul acestui quiche.
  • În uleiul sau untul bine încins, puneți ceapa tăiată în sferturi și zahărul. Caramelizați 2-3 minute, fără să ardeți ceapa.
  • Separat, bateți ouăle cu smântâna și brânzeturile date pe răzătoare sau bine sfărâmate.
  • Presarăți sare și piper pe blatul de mămăligă. Turnați amestecul de ouă și presărați deasupra felii de ceapă caramelizată și frunze de spanac.
  • Dați la cuptorul bine încins, la foc potrivit, până quiche-ul nostru se rumenește frumos deasupra. Este minunat, atât mai avem să vă spunem, și merge perfect cu un vin alb, rece.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal