
Quiche Lorraine este un preparat clasic al bucătăriei franțuzești și reprezintă, de fapt, o plăcintă deschisă cu umplutură de smântână, ouă și bacon afumat. Doar aceste ingrediente. Ne grăbim să vă arătăm ce ne-a ieșit și să vă spunem, totodată, că merită s-o încercați.

Quiche Lorraine
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
55
minutesTimp odihna
20
minuteTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
- Pentru aluat
225 g făină
130 g unt rece, tăiat cubulețe
1½ linguri de apă foarte rece
½ linguriță de sare
- Pentru umplutură
300 g smântână, mai grasă
3 ouă mari, bătute
1 ou mic
200 g bacon/pastramă/șuncă, tăiată cubulețe
1 linguriță de ulei
Sare
Piper
Cum să faceți
- Pentru aluat, cerneți făina cu sarea în vasul mixerului/robotului de bucătărie, adăugați untul și amestecați câteva secunde, doar cât să obțineți o compoziție asemănătoare pesmetului.
- Adăugați apa și mai amestecați 2-3 secunde, doar cât aluatul începe să se lege. Adunați-l sub formă de bilă și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie subțire. Tapetați forma de copt (cu diametrul de 24 cm) cu hârtie, așezați foaia de aluat și îndepărtați surplusul de pe margini.
- Dați la congelator 20 de minute. După ce scoateți tava din congelator, așezați deasupra o foaie de copt și puneți 2 căni cu boabe de orez sau de fasole. Coaceți 15 minute la 200 de grade, îndepărtați hârtia cu boabe și mai dați la cuptor 5-8 minute, până aluatul devine crocant.
- Scoateți tava și ungeți aluatul cu un strat fin de ou bătut și mai dați la cuptor 2-3 minute la 190 de grade.
- Pentru umplutură, bateți smântâna cu cele trei ouă, sare și piper după gust.
- Separat, încingeți uleiul și rumeniți baconul pentru 2-3 minute. Puneți-l apoi cu o paletă pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- În vasul cu smântână și ouă bătute, puneți bucățelele de bacon, sare și piper. Turnați amestecul în coaja de tartă și coaceți 30 de minute.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete