fbpx

Quiche Lorraine

quiche lorraine

Quiche Lorraine este un preparat clasic al bucătăriei franțuzești și reprezintă, de fapt, o plăcintă deschisă cu umplutură de smântână, ouă și bacon afumat. Doar aceste ingrediente. Ne grăbim să vă arătăm ce ne-a ieșit și să vă spunem, totodată, că merită s-o încercați.

quiche lorraine

Quiche Lorraine

4 din 2 votes
Fel: gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

55

minutes
Timp odihna

20

minute
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 225 g făină

  • 130 g unt rece, tăiat cubulețe

  • 1½ linguri de apă foarte rece

  • ½ linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 300 g smântână, mai grasă

  • 3 ouă mari, bătute

  • 1 ou mic

  • 200 g bacon/pastramă/șuncă, tăiată cubulețe

  • 1 linguriță de ulei

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru aluat, cerneți făina cu sarea în vasul mixerului/robotului de bucătărie, adăugați untul și amestecați câteva secunde, doar cât să obțineți o compoziție asemănătoare pesmetului.
  • Adăugați apa și mai amestecați 2-3 secunde, doar cât aluatul începe să se lege. Adunați-l sub formă de bilă și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie subțire. Tapetați forma de copt (cu diametrul de 24 cm) cu hârtie, așezați foaia de aluat și îndepărtați surplusul de pe margini.
  • Dați la congelator 20 de minute. După ce scoateți tava din congelator, așezați deasupra o foaie de copt și puneți 2 căni cu boabe de orez sau de fasole. Coaceți 15 minute la 200 de grade, îndepărtați hârtia cu boabe și mai dați la cuptor 5-8 minute, până aluatul devine crocant.
  • Scoateți tava și ungeți aluatul cu un strat fin de ou bătut și mai dați la cuptor 2-3 minute la 190 de grade.
  • Pentru umplutură, bateți smântâna cu cele trei ouă, sare și piper după gust.
  • Separat, încingeți uleiul și rumeniți baconul pentru 2-3 minute. Puneți-l apoi cu o paletă pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • În vasul cu smântână și ouă bătute, puneți bucățelele de bacon, sare și piper. Turnați amestecul în coaja de tartă și coaceți 30 de minute.
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal