fbpx

Quiche Lorraine

quiche lorraine

Quiche Lorraine este un preparat clasic al bucătăriei franțuzești și reprezintă, de fapt, o plăcintă deschisă cu umplutură de smântână, ouă și bacon afumat. Doar aceste ingrediente. Ne grăbim să vă arătăm ce ne-a ieșit și să vă spunem, totodată, că merită s-o încercați.

quiche lorraine

Quiche Lorraine

4.5 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

55

minutes
Timp odihna

20

minute
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 225 g făină

  • 130 g unt rece, tăiat cubuleÈ›e

  • 1½ linguri de apă foarte rece

  • ½ linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 300 g smântână, mai grasă

  • 3 ouă mari, bătute

  • 1 ou mic

  • 200 g bacon/pastramă/È™uncă, tăiată cubuleÈ›e

  • 1 linguriță de ulei

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru aluat, cerneÈ›i făina cu sarea în vasul mixerului/robotului de bucătărie, adăugaÈ›i untul È™i amestecaÈ›i câteva secunde, doar cât să obÈ›ineÈ›i o compoziÈ›ie asemănătoare pesmetului.
  • AdăugaÈ›i apa È™i mai amestecaÈ›i 2-3 secunde, doar cât aluatul începe să se lege. AdunaÈ›i-l sub formă de bilă È™i întindeÈ›i-l cu sucitorul într-o foaie subÈ›ire. TapetaÈ›i forma de copt (cu diametrul de 24 cm) cu hârtie, aÈ™ezaÈ›i foaia de aluat È™i îndepărtaÈ›i surplusul de pe margini.
  • DaÈ›i la congelator 20 de minute. După ce scoateÈ›i tava din congelator, aÈ™ezaÈ›i deasupra o foaie de copt È™i puneÈ›i 2 căni cu boabe de orez sau de fasole. CoaceÈ›i 15 minute la 200 de grade, îndepărtaÈ›i hârtia cu boabe È™i mai daÈ›i la cuptor 5-8 minute, până aluatul devine crocant.
  • ScoateÈ›i tava È™i ungeÈ›i aluatul cu un strat fin de ou bătut È™i mai daÈ›i la cuptor 2-3 minute la 190 de grade.
  • Pentru umplutură, bateÈ›i smântâna cu cele trei ouă, sare È™i piper după gust.
  • Separat, încingeÈ›i uleiul È™i rumeniÈ›i baconul pentru 2-3 minute. PuneÈ›i-l apoi cu o paletă pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • ÃŽn vasul cu smântână È™i ouă bătute, puneÈ›i bucățelele de bacon, sare È™i piper. TurnaÈ›i amestecul în coaja de tartă È™i coaceÈ›i 30 de minute.