În vremuri de demult, ratatouille era considerată mâncarea celor mai puțin favorizați, care găteau ore întregi, la foc domol, toate legumele pe care le mai aveau. În ziua de azi, rețeta originară din bucătăria provensală din Nisa este apreciată de chefi din lumea întreagă, făcându-și loc în bucătării celebre.
Ratatouille
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
1
hourIngrediente
2 zucchini (sau dovlecei)
1 vânătă medie
2 roșii
1 ceapă albă
1 ceapă roșie
1 ardei gras
2 c caței de usturoi
200 ml sos de roșii
Oregano
Cimbru
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Feliați legumele.
- Ungeți tava cu puțin sos de roșii și ulei, presărați puțin cimbru și oregano, sare și piper proaspăt măcinat.
- Așezați feliile de roșii, zucchini, vânătă, ceapă roșie și albă unele după altele, alternându-le. La final puneți deasupra ardeiul gras și usturoiul.
- La final, presărați sare și piper, mirodenii, puțin ulei și sos de roșii. Acoperiți și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 40 de minute.
- Dați apoi capacul la o parte și mai lăsați în cuptor 15 minute, cât să se rumenească deasupra.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă în primele 40 de minute de copt sosul scade prea mult, mai completați cu puțin suc de roșii.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete