fbpx

Ratatouille

ratatouille

În vremuri de demult, ratatouille era considerată mâncarea celor mai puțin favorizați, care găteau ore întregi, la foc domol, toate legumele pe care le mai aveau. În ziua de azi, rețeta originară din bucătăria provensală din Nisa este apreciată de chefi din lumea întreagă, făcându-și loc în bucătării celebre.

ratatouille

Ratatouille

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 zucchini (sau dovlecei)

  • 1 vânătă medie

  • 2 roÈ™ii

  • 1 ceapă albă

  • 1 ceapă roÈ™ie

  • 1 ardei gras

  • 2 c caÈ›ei de usturoi

  • 200 ml sos de roÈ™ii

  • Oregano

  • Cimbru

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FeliaÈ›i legumele.
  • UngeÈ›i tava cu puÈ›in sos de roÈ™ii È™i ulei, presăraÈ›i puÈ›in cimbru È™i oregano, sare È™i piper proaspăt măcinat.
  • AÈ™ezaÈ›i feliile de roÈ™ii, zucchini, vânătă, ceapă roÈ™ie È™i albă unele după altele, alternându-le. La final puneÈ›i deasupra ardeiul gras È™i usturoiul.
  • La final, presăraÈ›i sare È™i piper, mirodenii, puÈ›in ulei È™i sos de roÈ™ii. AcoperiÈ›i È™i daÈ›i la cuptor, la 180 de grade pentru 40 de minute.
  • DaÈ›i apoi capacul la o parte È™i mai lăsaÈ›i în cuptor 15 minute, cât să se rumenească deasupra.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă în primele 40 de minute de copt sosul scade prea mult, mai completaÈ›i cu puÈ›in suc de roÈ™ii.
Tags: