fbpx

Ratatouille

ratatouille

În vremuri de demult, ratatouille era considerată mâncarea celor mai puțin favorizați, care găteau ore întregi, la foc domol, toate legumele pe care le mai aveau. În ziua de azi, rețeta originară din bucătăria provensală din Nisa este apreciată de chefi din lumea întreagă, făcându-și loc în bucătării celebre.

ratatouille

Ratatouille

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 zucchini (sau dovlecei)

  • 1 vânătă medie

  • 2 roșii

  • 1 ceapă albă

  • 1 ceapă roșie

  • 1 ardei gras

  • 2 c caței de usturoi

  • 200 ml sos de roșii

  • Oregano

  • Cimbru

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Feliați legumele.
  • Ungeți tava cu puțin sos de roșii și ulei, presărați puțin cimbru și oregano, sare și piper proaspăt măcinat.
  • Așezați feliile de roșii, zucchini, vânătă, ceapă roșie și albă unele după altele, alternându-le. La final puneți deasupra ardeiul gras și usturoiul.
  • La final, presărați sare și piper, mirodenii, puțin ulei și sos de roșii. Acoperiți și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 40 de minute.
  • Dați apoi capacul la o parte și mai lăsați în cuptor 15 minute, cât să se rumenească deasupra.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă în primele 40 de minute de copt sosul scade prea mult, mai completați cu puțin suc de roșii.