La prima vedere, e posibil să vi se pară puțin complicată treaba cu această ruladă cu ciuperci, dar nu e chiar așa. Aluatul nu e deloc greu de pregătit, iar cu umplutura de ciuperci chiar nu veți avea bătăi de cap. Puneți umplutura peste aluatul copt, rulați și mai dați la cuptor pentru 5 minute. Chiar n-a fost greu, așa-i?
Ruladă cu ciuperci
Porții
8
porțiiTimp preparare
40
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
1 kg ciuperci proaspete
4 linguri cu vârf de făină
100 g cașcaval
200 ml ulei de floarea-soarelui
500 ml lapte
5 ouă
50 g unt
3 linguri de ulei de măsline pentru gătit
4 fire de ceapă verde
4 fire de usturoi verde
5 fire de mărar verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie ciupercile și firele de ceapă și usturoi verde. Călește-le într-un amestec de ulei și unt până scade lichidul. Adaugă sare și piper după gust. Lasă să se răcorească.
- Pentru foaia de ruladă, amestecă făina cu laptele, uleiul de floarea-soarelui și sarea pe foc mic, amestecând continuu până devine ca o ciulama consistentă. Dă deoparte și amestecă până se răcorește. Apoi, încorporează, unul câte unul, gălbenușurile. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția cu gălbenușuri folosind o spatulă.
- Toarnă compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor 20-30 de minute. Scoate tava și rulează aluatul, cât e cald, cu tot cu hârtia de copt. Lasă-l deoparte, să se răcorească ușor.
- Desfă apoi cu grijă foaia de aluat și pune deasupra compoziția de ciuperci. Presară 3/4 din cașcavalul ras și rulează strâns (atât cât se poate).
- Pune rulada cu ciuperci pe aceeași tavă, presară deasupra și restul de cașcaval și mai dă la cuptor 5 minute.
Rețetă video
Tags: ciuperci
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete