fbpx

Ruladă cu ciuperci

Ruladă cu ciuperci

La prima vedere, e posibil să vi se pară puțin complicată treaba cu această ruladă cu ciuperci, dar nu e chiar așa. Aluatul nu e deloc greu de pregătit, iar cu umplutura de ciuperci chiar nu veți avea bătăi de cap. Puneți umplutura peste aluatul copt, rulați și mai dați la cuptor pentru 5 minute. Chiar n-a fost greu, așa-i?

ruladă cu ciuperci

Ruladă cu ciuperci

5 from 2 votes
Course: fără carne, gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: mediu
Porții

8

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 1 kg 1 ciuperci proaspete

  • 4 linguri cu vârf de făină

  • 100 g 100 cașcaval

  • 200 ml 200 ulei de floarea-soarelui

  • 500 ml 500 lapte

  • 5 ouă

  • 50 g 50 unt

  • 3 linguri 3 de ulei de măsline pentru gătit

  • 4 fire 4 de ceapă verde

  • 4 fire 4 de usturoi verde

  • 5 fire 5 de mărar verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie ciupercile și firele de ceapă și usturoi verde. Călește-le într-un amestec de ulei și unt până scade lichidul. Adaugă sare și piper după gust. Lasă să se răcorească.
  • Pentru foaia de ruladă, amestecă făina cu laptele, uleiul de floarea-soarelui și sarea pe foc mic, amestecând continuu până devine ca o ciulama consistentă. Dă deoparte și amestecă până se răcorește. Apoi, încorporează, unul câte unul, gălbenușurile. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția cu gălbenușuri folosind o spatulă.
  • Toarnă compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor 20-30 de minute. Scoate tava și rulează aluatul, cât e cald, cu tot cu hârtia de copt. Lasă-l deoparte, să se răcorească ușor.
  • Desfă apoi cu grijă foaia de aluat și pune deasupra compoziția de ciuperci. Presară 3/4 din cașcavalul ras și rulează strâns (atât cât se poate).
  • Pune rulada cu ciuperci pe aceeași tavă, presară deasupra și restul de cașcaval și mai dă la cuptor 5 minute.

Rețetă video

Tags: