fbpx

Ruladă cu ciuperci

Ruladă cu ciuperci

La prima vedere, e posibil să vi se pară puțin complicată treaba cu această ruladă cu ciuperci, dar nu e chiar așa. Aluatul nu e deloc greu de pregătit, iar cu umplutura de ciuperci chiar nu veți avea bătăi de cap. Puneți umplutura peste aluatul copt, rulați și mai dați la cuptor pentru 5 minute. Chiar n-a fost greu, așa-i?

ruladă cu ciuperci

Ruladă cu ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: fără carne, gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: mediu
Porții

8

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete

  • 4 linguri cu vârf de făină

  • 100 g caÈ™caval

  • 200 ml ulei de floarea-soarelui

  • 500 ml lapte

  • 5 ouă

  • 50 g unt

  • 3 linguri de ulei de măsline pentru gătit

  • 4 fire de ceapă verde

  • 4 fire de usturoi verde

  • 5 fire de mărar verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie ciupercile È™i firele de ceapă È™i usturoi verde. CăleÈ™te-le într-un amestec de ulei È™i unt până scade lichidul. Adaugă sare È™i piper după gust. Lasă să se răcorească.
  • Pentru foaia de ruladă, amestecă făina cu laptele, uleiul de floarea-soarelui È™i sarea pe foc mic, amestecând continuu până devine ca o ciulama consistentă. Dă deoparte È™i amestecă până se răcoreÈ™te. Apoi, încorporează, unul câte unul, gălbenuÈ™urile. Bate spumă albuÈ™urile cu un praf de sare È™i încorporează-le în compoziÈ›ia cu gălbenuÈ™uri folosind o spatulă.
  • Toarnă compoziÈ›ia pe o tavă tapetată cu hârtie de copt È™i dă-o la cuptor 20-30 de minute. Scoate tava È™i rulează aluatul, cât e cald, cu tot cu hârtia de copt. Lasă-l deoparte, să se răcorească uÈ™or.
  • Desfă apoi cu grijă foaia de aluat È™i pune deasupra compoziÈ›ia de ciuperci. Presară 3/4 din caÈ™cavalul ras È™i rulează strâns (atât cât se poate).
  • Pune rulada cu ciuperci pe aceeaÈ™i tavă, presară deasupra È™i restul de caÈ™caval È™i mai dă la cuptor 5 minute.

Rețetă video

Tags: