Arată bine și este și foarte gustoasă și fragedă această ruladă de carne de porc. De această dată am preferat o umplutură de spanac, doar e sezonul lui!
Ruladă de carne de porc
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
1
hour15
minutesTotal time
1
hour40
minutesIngrediente
1 bucată de cotlet de porc (fără os)
150 g spanac proaspăt
1 cutie de șuncă crud-uscată feliată (sau bacon crud-uscat)
2 linguri de cașcaval ras
1 legătură de usturoi verde
1 legătură de ceapă verde
100 ml vin alb
Ulei de floarea-soarelui
1 linguriță de unt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei încins. Adăugati spanacul și țineți pe foc doar până se înmoaie frunzele. Asezonați cu sare și piper proaspăt râșnit.
- Tăiați cotletul astfel încât să obtineți o ”foaie” de carne. Acoperiți cu o folie și bateți ușor, fără să rupeți fibrele cărnii. La final, presărați sare și piper proaspăt râșnit.
- Puneți deasupra cărnii felii de șuncă, umplutura de spanac, cașcaval ras și rulați strâns.
- Legați cu sfoară de bumbac. Vedeți aici cum am făcut noi.
- Așezați rulada într-o tavă unsă cu puțin ulei, presărați sare și piper. Turnați și puțină apă, acoperiți cu hârtie de copt, apoi cu folie, să fie cât mai bine ”sigilată” tava.
- Dați la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Scoateți, turnați și vinul în tavă și dați din nou la cuptor, fără folie, întorcând rulada de carne din când în când, să se rumenească.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete