fbpx

Ruladă de carne de porc

Ruladă de carne de porc

Arată bine și este și foarte gustoasă și fragedă această ruladă de carne de porc. De această dată am preferat o umplutură de spanac, doar e sezonul lui! 

Ruladă de carne de porc

Ruladă de carne de porc

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

1

hour 

15

minutes
Total time

1

hour 

40

minutes

Ingrediente

  • 1 bucată de cotlet de porc (fără os)

  • 150 g spanac proaspăt

  • 1 cutie de șuncă crud-uscată feliată (sau bacon crud-uscat)

  • 2 linguri de cașcaval ras

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 100 ml vin alb

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 1 linguriță de unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei încins. Adăugati spanacul și țineți pe foc doar până se înmoaie frunzele. Asezonați cu sare și piper proaspăt râșnit.
  • Tăiați cotletul astfel încât să obtineți o ”foaie” de carne. Acoperiți cu o folie și bateți ușor, fără să rupeți fibrele cărnii. La final, presărați sare și piper proaspăt râșnit.
  • Puneți deasupra cărnii felii de șuncă, umplutura de spanac, cașcaval ras și rulați strâns.
  • Legați cu sfoară de bumbac. Vedeți aici cum am făcut noi.
  • Așezați rulada într-o tavă unsă cu puțin ulei, presărați sare și piper. Turnați și puțină apă, acoperiți cu hârtie de copt, apoi cu folie, să fie cât mai bine ”sigilată” tava.
  • Dați la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Scoateți, turnați și vinul în tavă și dați din nou la cuptor, fără folie, întorcând rulada de carne din când în când, să se rumenească.

Rețetă video

Tags: