fbpx

Rulouri cu brânză și spanac

rulouri cu brânză și spanac

Nu ne place să facem risipă în bucătărie, așa că dacă ne rămân tot felul de resturi prin frigider, ne străduim să le includem în cât mai multe rețete. Așa se face că, având mai multe bucăți de brânză în frigider, am pregătit această rețetă simplă de rulouri cu brânză și spanac. Gustoasă și, mai ales, gata în mai puțin de o oră!

rulouri cu brânză și spanac

Rulouri cu brânză și spanac

5 din 1 vote
Fel: fără carne, gustareDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă

  • 100 ml unt topit/ulei

  • Semințe de susan

  • 1 ou pentru uns

  • Pentru umplutură
  • 500 g spanac proaspăt

  • 400 g mix de brânză (dulce, telemea de vaci/capră/oi, feta)

  • 1 ceapă mică

  • 2 linguri de unt topit/ulei

  • 1 ou mare

  • Sare

  • Piper

  • Oregano

Cum să faceți

  • Pentru umplutură, călește ceapa în ulei sau unt, ori le poți combina. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă spanacul, amestecă și acoperă cu un capac.
  • După ce spanacul s-a înmuiat (în maximum 1-2 minute) adaugă un praf de sare și unul de piper, puțin oregano (proaspăt sau uscat). Dă deoparte și lasă să se răcească.
  • Adaugă apoi mixul de brânzeturi pe care-l ai în frigider. Dacă incluzi și brânză de vaci, ai grijă să o scurgi bine de zer.
  • Suprapune câte două foi fine de aluat, bine unse cu grăsime (unt topit sau ulei), adaugă umplutura de brânză și spanac și rulează strâns. Repetă operațiunea până la terminarea umpluturii.
  • Unge cu puțină grăsime vasul de copt rotund, cu diametrul nu mai mare de 26 cm, și așază rulourile unul lângă altul, circular. Unge cu ou bătut rulourile de rulourile cu brânză și spanac și presară susan deasupra.
  • Coace la foc potrivit, aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul a devenit auriu și crocant. Porționează rulourile doar după ce s-au răcorit ușor.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal