fbpx

Rulouri cu brânză și spanac

rulouri cu brânză și spanac

Nu ne place să facem risipă în bucătărie, așa că dacă ne rămân tot felul de resturi prin frigider, ne străduim să le includem în cât mai multe rețete. Așa se face că, având mai multe bucăți de brânză în frigider, am pregătit această rețetă simplă de rulouri cu brânză și spanac. Gustoasă și, mai ales, gata în mai puțin de o oră!

rulouri cu brânză și spanac

Rulouri cu brânză și spanac

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă

  • 100 ml unt topit/ulei

  • SeminÈ›e de susan

  • 1 ou pentru uns

  • Pentru umplutură
  • 500 g spanac proaspăt

  • 400 g mix de brânză (dulce, telemea de vaci/capră/oi, feta)

  • 1 ceapă mică

  • 2 linguri de unt topit/ulei

  • 1 ou mare

  • Sare

  • Piper

  • Oregano

Cum să faceți

  • Pentru umplutură, căleÈ™te ceapa în ulei sau unt, ori le poÈ›i combina. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă spanacul, amestecă È™i acoperă cu un capac.
  • După ce spanacul s-a înmuiat (în maximum 1-2 minute) adaugă un praf de sare È™i unul de piper, puÈ›in oregano (proaspăt sau uscat). Dă deoparte È™i lasă să se răcească.
  • Adaugă apoi mixul de brânzeturi pe care-l ai în frigider. Dacă incluzi È™i brânză de vaci, ai grijă să o scurgi bine de zer.
  • Suprapune câte două foi fine de aluat, bine unse cu grăsime (unt topit sau ulei), adaugă umplutura de brânză È™i spanac È™i rulează strâns. Repetă operaÈ›iunea până la terminarea umpluturii.
  • Unge cu puÈ›ină grăsime vasul de copt rotund, cu diametrul nu mai mare de 26 cm, È™i aÈ™ază rulourile unul lângă altul, circular. Unge cu ou bătut rulourile de rulourile cu brânză È™i spanac È™i presară susan deasupra.
  • Coace la foc potrivit, aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul a devenit auriu È™i crocant. PorÈ›ionează rulourile doar după ce s-au răcorit uÈ™or.
Tags: