Nu ne place să facem risipă în bucătărie, așa că dacă ne rămân tot felul de resturi prin frigider, ne străduim să le includem în cât mai multe rețete. Așa se face că, având mai multe bucăți de brânză în frigider, am pregătit această rețetă simplă de rulouri cu brânză și spanac. Gustoasă și, mai ales, gata în mai puțin de o oră!
Rulouri cu brânză și spanac
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1 pachet foi de plăcintă
100 ml unt topit/ulei
Semințe de susan
1 ou pentru uns
- Pentru umplutură
500 g spanac proaspăt
400 g mix de brânză (dulce, telemea de vaci/capră/oi, feta)
1 ceapă mică
2 linguri de unt topit/ulei
1 ou mare
Sare
Piper
Oregano
Cum să faceți
- Pentru umplutură, călește ceapa în ulei sau unt, ori le poți combina. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă spanacul, amestecă și acoperă cu un capac.
- După ce spanacul s-a înmuiat (în maximum 1-2 minute) adaugă un praf de sare și unul de piper, puțin oregano (proaspăt sau uscat). Dă deoparte și lasă să se răcească.
- Adaugă apoi mixul de brânzeturi pe care-l ai în frigider. Dacă incluzi și brânză de vaci, ai grijă să o scurgi bine de zer.
- Suprapune câte două foi fine de aluat, bine unse cu grăsime (unt topit sau ulei), adaugă umplutura de brânză și spanac și rulează strâns. Repetă operațiunea până la terminarea umpluturii.
- Unge cu puțină grăsime vasul de copt rotund, cu diametrul nu mai mare de 26 cm, și așază rulourile unul lângă altul, circular. Unge cu ou bătut rulourile de rulourile cu brânză și spanac și presară susan deasupra.
- Coace la foc potrivit, aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul a devenit auriu și crocant. Porționează rulourile doar după ce s-au răcorit ușor.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete