Dintr-un aluat foitaj proaspăt, câțiva cartofi și usturoi am pregătit 10 rulouri absolut delicioase. Minunate alături de o salată de frunze verzi, dar credem că și una de murături i s-ar potrivi foarte bine. Poftă bună la rulouri cu cartofi și usturoi!
Rulouri cu cartofi și usturoi
Rulouri
10
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp de răcire
20
minuteTimp total
35
minutesIngrediente
1 aluat foitaj proaspăt
400 g cartofi
5 caței de usturoi (sau leurdă ori usturoi verde)
1 legătură de pătrunjel verde
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți cartofii în apă cu sare pentru 15 minute, îi scurgeți și îi lăsați să se răcească.
- Îi zdrobiți, nu la fel de fin ca pentru piure (decât dacă doriți), și îi amestecați cu ulei, usturoiul pisat, verdeață, sare și piper.
- Puneți amestecul peste aluatul uns cu puțin ulei și rulați, nu foarte strâns, apoi îl tăiați în bucăți potrivite ca mărime. Ne-au ieșit 10 rulouri.
- Le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 190 de grade pentru 25 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete