Coapte pe flacără deschisă sau pe grătar, la aburi, la cuptor sau ca ingredient principal în zacuști, lasagna, musaca sau ghiveci, vinetele sunt preferatele noastre. De această dată, le-am pregătit un pic diferit și, pentru că au ieșit atât de gustoase, vă lăsăm mai jos rețeta pentru aceste rulouri delicioase de vinete cu brânză în sos de roșii.
Rulouri de vinete cu brânză în sos de roșii
Porții
18
rulouriTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
2 vinete
300 g brânză telemea (de capră sau oaie)
3 linguri de iaurt
50 g grana padano/parmezan
1 legătură de mărar
Ulei de măsline
Frunze de busuioc
Piper
- Pentru sosul de roșii
1 kg roșii
1 ceapă uscată
3 caței de usturoi
1 vârf de cuțit de fulgi de chili
Busuioc
Ulei de măsline
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați vinetele, pe lungime, în felii subțiri. Le dați cu puțină sare și ulei și le coaceți pe grătar, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se înmoaie, să poată fi rulate.
- Dați roșiile pe răzătoare și le puneți pe foc împreună cu puțin ulei de măsline, ceapa și usturoiul, până se transformă într-un sos potrivit de gros. Când e aproape gata, puneți frunze de busuioc, fulgi de chili, oregano, sare și piper după gust.
- Sfărâmați brânza telemea (sau o dați pe răzătoare), adăugați iaurtul, cât să devină un amestec cremos, mărarul și busuiocul tocate mărunt, piper după gust.
- Puneți 1-2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie de vânătă, la capătul îngust, și rulați.
- Așezați rulourile în sosul de roșii, puneți deasupra sosul de roșii rămas, presărați parmezanul și dați la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete