
Simplă sau lângă o friptură pe grătar, salata caldă cu vinete este acea rețetă simplă pe care o veți face ori de câte ori doriți să mâncați ceva ușor de pregătit, dar și bun, gustos (combinația legumelor cu brânza de capră este chiar minunată). Nu ratați rețeta video să vedeți cât de ușor am pregătit-o, poate o faceți și voi chiar astăzi!

Salată caldă cu vinete
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 2 vinete
2 2 ardei grași
1 1 zucchini (dovlecel)
1 1 ceapă roșie
200 g 200 telemea de capra
50 g 50 măsline
Oregano proaspăt (opțional)
Semințe de susan
Pătrunjel verde
- Pentru sos
Ulei de măsline
Oregano uscat
Chimion
Boia dulce
2 2 caței de usturoi
Cum să faceți
- Tăiați legumele în bucăți potrivit de mari. Puneți sare peste vinete și lăsați-le deoparte
- Pentru sos, amestecați bine 2-3 linguri de ulei de măsline cu usturoiul ras sau pisat bine, oregano uscat, o jumătate de linguriță de boia (noi am pus dulce), un sfert de linguriță de chimion.
- Turnați sosul peste legumele puse în tava de copt. Amestecați ușor, să nu zdrobiți legumele, așezați deasupra câteva crenguțe de oregano proaspăt și dați la cuptorul încins în prealabil. Noi am lăsat 15 minute, la 200 de grade.
- Scoateți tava, puneți măslinele, de preferat fără sâmburi, brânza sfărâmată, semințe de susan.
- Mai dați la cuptor 10 minute și mâncați salata caldă cu vinete imediat. Eventual puteți presăra deasupra pătrunjel verde tocat. Rapid, gustos și hrănitor, cum vă place!
Rețetă video
Tags: vinete
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete