fbpx

Salată caldă cu vinete

salată caldă cu vinete

Simplă sau lângă o friptură pe grătar, salata caldă cu vinete este acea rețetă simplă pe care o veți face ori de câte ori doriți să mâncați ceva ușor de pregătit, dar și bun, gustos (combinația legumelor cu brânza de capră este chiar minunată). Nu ratați rețeta video să vedeți cât de ușor am pregătit-o, poate o faceți și voi chiar astăzi!

salată caldă cu vinete

Salată caldă cu vinete

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 vinete

  • 2 ardei grași

  • 1 zucchini (dovlecel)

  • 1 ceapă roșie

  • 200 g telemea de capra

  • 50 g măsline

  • Oregano proaspăt (opțional)

  • Semințe de susan

  • Pătrunjel verde

  • Pentru sos
  • Ulei de măsline

  • Oregano uscat

  • Chimion

  • Boia dulce

  • 2 caței de usturoi

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în bucăți potrivit de mari. Puneți sare peste vinete și lăsați-le deoparte
  • Pentru sos, amestecați bine 2-3 linguri de ulei de măsline cu usturoiul ras sau pisat bine, oregano uscat, o jumătate de linguriță de boia (noi am pus dulce), un sfert de linguriță de chimion.
  • Turnați sosul peste legumele puse în tava de copt. Amestecați ușor, să nu zdrobiți legumele, așezați deasupra câteva crenguțe de oregano proaspăt și dați la cuptorul încins în prealabil. Noi am lăsat 15 minute, la 200 de grade.
  • Scoateți tava, puneți măslinele, de preferat fără sâmburi, brânza sfărâmată, semințe de susan.
  • Mai dați la cuptor 10 minute și mâncați salata caldă cu vinete imediat. Eventual puteți presăra deasupra pătrunjel verde tocat. Rapid, gustos și hrănitor, cum vă place!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal