fbpx

Salată Caprese cu paste

salată caprese cu paste

Caprese este o salată simplă italiană, care conține felii de mozzarella proaspătă, roșii și frunze de busuioc. Este servită ca antipasto, un antreu să-i spunem, în orice moment al zilei. Noi i-am mai adăugat niște paste proaspete, s-o facem mai consistentă, și a ieșit bun de tot. Cum am făcut salata caprese cu paste vedeți în rețeta filmată!

salată caprese cu paste

Salată Caprese cu paste

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 300 g paste spirale

  • 250 g biluțe de mozzarella

  • 250 g roșii cherry

  • Frunze de busuioc proaspăt

  • Oțet balsamic (sau cremă de oțet balsamic)

  • Sare

  • Pentru sos
  • 125 ml ulei de măsline

  • 3 linguri de oțet de mere

  • 1 linguriță de oregano uscat

  • 1 cațel de usturoi, pisat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru sos, amestecați într-un bol toate ingredientele. Lăsați deoparte, să se combine aromele.
  • Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Adăugați pastele în momentul în care apa clocotește. Respectați timpul de fierbere indicat de producătorul pastelor. Unele pot fierbe în 3 minute, altele au nevoie de 7-9 minute!
  • Scurgeți apoi pastele și treceți-le printr-un jet de apă rece. Puneți-le într-un castron, foarte bine scurse.
  • Adăugați biluțele de mozzarella, roșiile cherry (dacă vi se par prea mari, tăiați-le în jumătăți), frunzele de busuioc și turnați sosul. Amestecați și stropiți cu oțet balsamic.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal