![salată caprese cu paste](https://cumvaplace.ro/wp-content/uploads/2020/06/salata-caprese-cu-paste.jpg)
Caprese este o salată simplă italiană, care conține felii de mozzarella proaspătă, roșii și frunze de busuioc. Este servită ca antipasto, un antreu să-i spunem, în orice moment al zilei. Noi i-am mai adăugat niște paste proaspete, s-o facem mai consistentă, și a ieșit bun de tot. Cum am făcut salata caprese cu paste vedeți în rețeta filmată!
![salată caprese cu paste](https://cumvaplace.ro/wp-content/uploads/2020/06/salata-caprese-cu-paste-800x530.jpg)
Salată Caprese cu paste
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
300 g paste spirale
250 g biluțe de mozzarella
250 g roșii cherry
Frunze de busuioc proaspăt
Oțet balsamic (sau cremă de oțet balsamic)
Sare
- Pentru sos
125 ml ulei de măsline
3 linguri de oțet de mere
1 linguriță de oregano uscat
1 cațel de usturoi, pisat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Pentru sos, amestecați într-un bol toate ingredientele. Lăsați deoparte, să se combine aromele.
- Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Adăugați pastele în momentul în care apa clocotește. Respectați timpul de fierbere indicat de producătorul pastelor. Unele pot fierbe în 3 minute, altele au nevoie de 7-9 minute!
- Scurgeți apoi pastele și treceți-le printr-un jet de apă rece. Puneți-le într-un castron, foarte bine scurse.
- Adăugați biluțele de mozzarella, roșiile cherry (dacă vi se par prea mari, tăiați-le în jumătăți), frunzele de busuioc și turnați sosul. Amestecați și stropiți cu oțet balsamic.
Rețetă video
Tags: mozzarellaroșii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete