fbpx

Salată cu linte și parmezan

salată cu linte și parmezan

Nici nu știam ce pierdem înainte de a pregăti această salată cu linte și parmezan. Dar pentru că am testat-o, vă lăsăm și vouă rețeta, poate vă va plăcea. Nu vă mai spunem decât că lintea este un ingredient sărac în grăsimi, dar cu multe fibre, vitamine din grupul B-urilor și minerale. Și, mai mult, prin fierbere, aceasta nu își pierde calitățile. Nouă ne e foarte clar acum, vom încerca aceste bobițe senzaționale în mai multe rețete!

salată cu linte și parmezan

Salată cu linte și parmezan

5 from 1 vote
Course: fără carne, salate, ușor și repede, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie 1 de linte fiartă

  • 5 5 roșii cherry

  • 1 1 ardei gras colorat

  • 1 1 ardei iute (opțional)

  • 3 3 fire de ceapă verde

  • 50 g 50 parmezan

  • 1 l 1 ămâie/oțet alimentar

  • Germeni de plante (opțional)

  • Semințe de floarea-soarelui/dovleac (opțional)

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți lintea fiartă într-o sită și dați-o sub un jet de apă rece. Lăsați-o să se scurgă bine și puneți lintea într-un castron.
  • Tăiați ardeii și ceapa verde în cubulețe, roșiile în jumătăți, cât mai mărunt pătrunjelul. Pune-le peste lintea din castron.
  • Presărați deasupra semințele preferate, 1-2 lingurițe, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
  • Dacă vă sunt pe plac, ați mai putea pune niște germeni. Dar fără parmezan ras deasupra nu se poate, așa că adăugați-l neapărat.
Tags: