fbpx

Salată cu linte și parmezan

salată cu linte și parmezan

Nici nu știam ce pierdem înainte de a pregăti această salată cu linte și parmezan. Dar pentru că am testat-o, vă lăsăm și vouă rețeta, poate vă va plăcea. Nu vă mai spunem decât că lintea este un ingredient sărac în grăsimi, dar cu multe fibre, vitamine din grupul B-urilor și minerale. Și, mai mult, prin fierbere, aceasta nu își pierde calitățile. Nouă ne e foarte clar acum, vom încerca aceste bobițe senzaționale în mai multe rețete!

salată cu linte și parmezan

Salată cu linte și parmezan

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, salate, ușor și repede, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de linte fiartă

  • 5 roÈ™ii cherry

  • 1 ardei gras colorat

  • 1 ardei iute (opÈ›ional)

  • 3 fire de ceapă verde

  • 50 g parmezan

  • 1 l ămâie/oÈ›et alimentar

  • Germeni de plante (opÈ›ional)

  • SeminÈ›e de floarea-soarelui/dovleac (opÈ›ional)

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i lintea fiartă într-o sită È™i daÈ›i-o sub un jet de apă rece. LăsaÈ›i-o să se scurgă bine È™i puneÈ›i lintea într-un castron.
  • TăiaÈ›i ardeii È™i ceapa verde în cubuleÈ›e, roÈ™iile în jumătăți, cât mai mărunt pătrunjelul. Pune-le peste lintea din castron.
  • PresăraÈ›i deasupra seminÈ›ele preferate, 1-2 linguriÈ›e, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare È™i piper după gust.
  • Dacă vă sunt pe plac, aÈ›i mai putea pune niÈ™te germeni. Dar fără parmezan ras deasupra nu se poate, aÈ™a că adăugaÈ›i-l neapărat.
Tags: