Gustoasă, rapidă și ușoară, exact cum vă place, este și această rețetă de salată cu quinoa, fasole neagră și avocado. Și foarte sățioasă și hrănitoare. Să vă mai spunem că în jumătate de oră v-ați și așezat la masă?
Salată cu quinoa, fasole neagră și avocado
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
200 g quinoa
1 cutie de fasole neagră
1 cutie de năut
1 avocado copt
2 lime (sau 1 lămâie)
4 fire de ceapă verde
1 mango (sau măr)
1/2 ardei gras roșu
1 linguriță de muștar rasă (opțional)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Clătiți quinoa în mai multe ape reci. Apoi o puneți la fiert în 400 ml de apă în care ați pus și un praf de sare. După 15-20 de minute, luați de pe foc și amestecați ușor boabele cu ajutorul unei furculițe. Lăsați să se răcească.
- Scurgeți într-o sită boabele de fasole neagră și de năut. Clătiți-le cu apă rece și puneți-le într-un castron împreună cu boabele de quinoa foarte bine scurse, ceapa verde tăiate fin, ardeiul gras, avocadou-ul și fructul de mango tăiate cubulețe. Dacă nu vă place mango, îl puteți înlocui cu măr, sau pur și simplu nu puneți niciun fruct.
- Separat, faceți un sos din 2-3 linguri de ulei de măsline, muștarul (opțional), zeama de citrice, sare și piper. Amestecați bine și turnați sosul peste salată.
- Presărați câțiva germeni de plante, dacă vă plac sau doriți să încercați ceva nou, și salata este gata.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete