fbpx

Salată de cartofi cu unt și mărar

salată de cartofi cu unt și mărar

Simplă, rapidă și gustoasă, exact cum vă place, este această salată de cartofi cu unt și mărar! O combinație simplă de ingrediente, dar absolut minunată. Nu ratați rețeta video, să vă convingeți cât de ușor o puteți pregăti și voi!
Are un singur secret, pe care vi-l dezvăluim imediat: după ce ați scurs cartofii de apă, puneți-i și pe un prosop de hârtie, să fiți siguri că nu mai sunt umezi. În acest fel, cartofii vor absorbi mai ușor untul topit.

salată de cartofi cu unt și mărar

Salată de cartofi cu unt și mărar

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi

  • 1 lingură de sare

  • 150 g unt, la temperatura camerei

  • 2 legături de mărar

  • Câteva frunze de pătrunjel verde

  • Frunze de salvie (le puteți înlocui cu busuioc, dacă vă place)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați cartofii de coajă și puneți-i la fiert, întregi, în apă cu sare. După 15-20 de minute, încercați-i cu o scobitoare.
  • După ce s-au fiert, scurgeți-i bine de apă și îi puneți într-o tavă pe care ați așezat câteva prosoape de hârtie, pentru a absorbi foarte bine umezeala.
  • Topiți untul într-o tigaie.
  • Puneți cartofii tăiați într-un castron încăpător, apoi untul topit, fierbinte, verdeața tocată fin, sare și piper după gust.
  • Noi i-am mâncat imediat, fierbinți, când sunt absolut delicioși. Nici n-am mai avut nevoie de altceva lângă ei.
  • Dar dacă vă doriți să le alăturați ceva, brânza telemea (de capră sau de vacă) sau peștele la cuptor se potrivesc foarte bine cu salata de cartofi cu unt și mărar.

Rețetă video

Tags: