fbpx

Salată de cartofi cu unt și mărar

salată de cartofi cu unt și mărar

Simplă, rapidă și gustoasă, exact cum vă place, este această salată de cartofi cu unt și mărar! O combinație simplă de ingrediente, dar absolut minunată. Nu ratați rețeta video, să vă convingeți cât de ușor o puteți pregăti și voi!
Are un singur secret, pe care vi-l dezvăluim imediat: după ce ați scurs cartofii de apă, puneți-i și pe un prosop de hârtie, să fiți siguri că nu mai sunt umezi. În acest fel, cartofii vor absorbi mai ușor untul topit.

salată de cartofi cu unt și mărar

Salată de cartofi cu unt și mărar

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi

  • 1 lingură de sare

  • 150 g unt, la temperatura camerei

  • 2 legături de mărar

  • Câteva frunze de pătrunjel verde

  • Frunze de salvie (le puteÈ›i înlocui cu busuioc, dacă vă place)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CurățaÈ›i cartofii de coajă È™i puneÈ›i-i la fiert, întregi, în apă cu sare. După 15-20 de minute, încercaÈ›i-i cu o scobitoare.
  • După ce s-au fiert, scurgeÈ›i-i bine de apă È™i îi puneÈ›i într-o tavă pe care aÈ›i aÈ™ezat câteva prosoape de hârtie, pentru a absorbi foarte bine umezeala.
  • TopiÈ›i untul într-o tigaie.
  • PuneÈ›i cartofii tăiaÈ›i într-un castron încăpător, apoi untul topit, fierbinte, verdeaÈ›a tocată fin, sare È™i piper după gust.
  • Noi i-am mâncat imediat, fierbinÈ›i, când sunt absolut delicioÈ™i. Nici n-am mai avut nevoie de altceva lângă ei.
  • Dar dacă vă doriÈ›i să le alăturaÈ›i ceva, brânza telemea (de capră sau de vacă) sau peÈ™tele la cuptor se potrivesc foarte bine cu salata de cartofi cu unt È™i mărar.

Rețetă video

Tags: