fbpx

Salată de icre

salată de icre

Salata de icre stârnește, de regulă, multe controverse. Într-o tabără sunt cei care spun că nu se face fără griș fiert sau miez de pâine înmuiat și bine scurs. În cealaltă tabără, se află cei care spun că salata de icre tradițională nu conține decât icre, ulei și lămâie. 
Știm că puțin griș sau pâine nu alterează gustul, ci sporesc salata. Dar cum aceasta ar trebui consumată în porții mici, ca aperitiv la o masă, am ales să pregătim rețeta simplă, pescărească.

salată de icre

Salată de icre

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânzDifficulty: ușor
Porții

1

castronel
Timp preparare

15

minutes
Total time

15

minutes

Ingrediente

  • 50 g icre

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • 2 lingurițe de apă minerală (sau sifon)

  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie

  • 1/2 ceapă roșie (sau 1 fir de ceapă verde)

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți icrele într-un castron și frecați-le în sensul acelor de ceas cu o lingură de lemn. Dacă folosiți mixerul, folosiți o singură treaptă, medie. Treptat, icrele se vor deschide la culoare.
  • Abia acum începeți să turnați, în fir subțire, uleiul. Amestecați constant și nu turnați o altă cantitate de ulei până nu se încorporează prima.
  • După ce ați încorporat aproape jumătate din ulei, puneți o linguriță de zeamă de lămâie și, după ce și aceasta s-a încorporat, puneți apa minerală (bine acidulată).
  • Apoi turnați din nou uleiul rămas, în fir subțire, și din nou zeamă de lămâie și apă minerală. Potriviți gustul de sare la final. Și dacă vă place mai acrișoară, mai adăugați puțină zeamă de lămâie. În 10-15 minute, maximum, ați terminat.
  • Noi nu adăugăm ceapa tocată fin decât înainte să punem salata pe masă, aroma ei să fie mai discretă, dar puteți s-o adăugați imediat ce ați pregătit-o, dacă vă place gustul.

Sfaturi

  • Dacă icrele sunt sărate, le puteți desăra înainte să pregătiți salata. Le răsturnați într-un tifon împăturit în 3-4 și le treceți printr-un jet de apă rece. Obligatoriu, le scurgeți foarte bine înainte de a le folosi.
  • Folosiți toate ingredientele reci, de la frigider.
  • Dacă icrele se taie, puneți-le la scurs într-un tifon pentru 30-40 de minute. Apoi, reluați pașii de pregătire, încorporând treptat uleiul scurs.