fbpx

Salată de icre

salată de icre

Salata de icre stârneÈ™te, de regulă, multe controverse. ÃŽntr-o tabără sunt cei care spun că nu se face fără griÈ™ fiert sau miez de pâine înmuiat È™i bine scurs. ÃŽn cealaltă tabără, se află cei care spun că salata de icre tradiÈ›ională nu conÈ›ine decât icre, ulei È™i lămâie. 
Știm că puțin griș sau pâine nu alterează gustul, ci sporesc salata. Dar cum aceasta ar trebui consumată în porții mici, ca aperitiv la o masă, am ales să pregătim rețeta simplă, pescărească.

salată de icre

Salată de icre

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânzDifficulty: ușor
Porții

1

castronel
Timp preparare

15

minutes
Total time

15

minutes

Ingrediente

  • 50 g icre

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • 2 linguriÈ›e de apă minerală (sau sifon)

  • 2 linguriÈ›e de zeamă de lămâie

  • 1/2 ceapă roÈ™ie (sau 1 fir de ceapă verde)

  • Sare

Cum să faceți

  • PuneÈ›i icrele într-un castron È™i frecaÈ›i-le în sensul acelor de ceas cu o lingură de lemn. Dacă folosiÈ›i mixerul, folosiÈ›i o singură treaptă, medie. Treptat, icrele se vor deschide la culoare.
  • Abia acum începeÈ›i să turnaÈ›i, în fir subÈ›ire, uleiul. AmestecaÈ›i constant È™i nu turnaÈ›i o altă cantitate de ulei până nu se încorporează prima.
  • După ce aÈ›i încorporat aproape jumătate din ulei, puneÈ›i o linguriță de zeamă de lămâie È™i, după ce È™i aceasta s-a încorporat, puneÈ›i apa minerală (bine acidulată).
  • Apoi turnaÈ›i din nou uleiul rămas, în fir subÈ›ire, È™i din nou zeamă de lămâie È™i apă minerală. PotriviÈ›i gustul de sare la final. Și dacă vă place mai acriÈ™oară, mai adăugaÈ›i puÈ›ină zeamă de lămâie. ÃŽn 10-15 minute, maximum, aÈ›i terminat.
  • Noi nu adăugăm ceapa tocată fin decât înainte să punem salata pe masă, aroma ei să fie mai discretă, dar puteÈ›i s-o adăugaÈ›i imediat ce aÈ›i pregătit-o, dacă vă place gustul.

Sfaturi

  • Dacă icrele sunt sărate, le puteÈ›i desăra înainte să pregătiÈ›i salata. Le răsturnaÈ›i într-un tifon împăturit în 3-4 È™i le treceÈ›i printr-un jet de apă rece. Obligatoriu, le scurgeÈ›i foarte bine înainte de a le folosi.
  • FolosiÈ›i toate ingredientele reci, de la frigider.
  • Dacă icrele se taie, puneÈ›i-le la scurs într-un tifon pentru 30-40 de minute. Apoi, reluaÈ›i paÈ™ii de pregătire, încorporând treptat uleiul scurs.