Nu e ca și cum sărbătorim Paștele în fiecare lună, să ne rămână multe ouă fierte și să ne îndemnăm unii pe alții să le mâncăm. Dar dacă, totuși, vi se face poftă de ele, vă lăsăm mai jos o rețetă. Noi zicem că a ieșit tare gustoasă.
Salată de ouă fierte
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
4 ouă
3 cartofi
3 castraveți murați
3 fire de ceapă verde
3 linguri de maioneză de casă
3 linguri de iaurt
Lămâie (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați bine cartofii în coajă și puneți-i la fiert în apă cu ceva sare. După 15-20 minute, când îi puteți străpunge ușor cu furculița, scurgeți apa și lăsați-i să să răcească pentru a-i curăța de coji. Separat, fierbeți ouăle în apă cu sare vreme de 11-12 minute. Nu uitați să le lăsați apoi într-un castron cu apă rece, să le decojiți mai ușor și uniform.
- Tăiați cartofii și ouăle în cuburi potrivite. Feliați castraveții murați. Adăugați amestecul de maioneză și iaurt, sare și piper după gust. Amestecați și presărați deasupra ceapa tăiată fin. Dacă aveam și niște ridichi, am fi pus și noi, așa că doar vă spunem că s-ar potrivi foarte bine în această salată.
Tags: ou
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete