fbpx

Salată germană cu cartofi și bacon

Salată cu cartofi și bacon

Nu e un secret pentru nimeni faptul că nemții sunt mari iubitori de cartofi. Iar salata a cărei rețetă o regăsiți ceva mai jos se potrivește de minune cu celebrii lor wursti (cârnați), dar și cu o friptură de porc sau cu una de pește.
Când sunteți în pană de idei pentru următoarea cină, țineți aproape rețeta de salată germană cu cartofi și bacon, ceapă roșie și castraveți murați . O nebunie de texturi și arome!

Salată cu cartofi și bacon

Salată germană cu cartofi și bacon

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 2 cepe roșii, medii

  • 400 g felii de bacon

  • 4 castraveți murați

  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 lingură de muștar

  • 5 linguri de oțet

  • Cimbru proaspăt (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați cartofii în coajă și puneți-i la fiert în apă cu sare. După 20-25 de minute îi încercați cu scobitoarea și dacă îi pătrunde ușor, scurgeți apa. După ce s-au răcorit ușor, cât să nu vă frigă la degete, îi curățați și îi tăiați cubulețe.
  • Curățați cepele și tăiați-le julien. Stropiți cu oțet și lăsați deoparte, 10 minute.
  • Pregătiți baconul crocant. Noi am ales să-l facem în cuptor. Vedeți aici cum am făcut. Sau mai puteți să rumeniți feliile într-o tigaie, fără ulei, sau pe un grătar. Când sunt gata, tăiați-le în fâșii nu foarte subțiri.
  • Puneți cartofii într-un castron, adăugați ceapa bine scursă (păstrați oțetul), castraveții feliați și baconul și cimbru proaspăt, dacă-l aveți și vă place.
  • În oțetul păstrat adăugați uleiul, muștarul, sare și piper. Omogenizați și gustați. În funcție de preferințe, mai puteți completa cu oțet sau muștar.
  • Turnați sosul peste cartofi, amestecați și poftă bună vă dorim!
Tags: