
Salata grecească este preferata multora dintre noi. În variantă originală sau cu numeroase interpretări – cu sau fără ardei gras ori capere, e greu să nu o iubești. Așa că noi i-am mai adăugat unul de pe lista preferatelor, să fie și mai bună! Dacă v-am stârnit curiozitatea cu salata grecească cu paste, aveți mai jos rețeta și montajul filmat.

Salată grecească cu paste
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
300 g paste spirale
6 roșii cherry
1/2 castravete de seră (sau 2 castraveți cornișon)
100 g măsline negre (sau kalamata)
1/2 ceapă roșie
1 legătură de mărar
100 g brânză (feta, mozzarella, telemea)
Sare
Piper
- Pentru sos
3 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet de mere
1/2 linguriță de oregano uscat
1/2 linguriță de pudră de usturoi
Cum să faceți
- Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Adăugați pastele în momentul în care apa clocotește. Respectați timpul de fierbere indicat de producătorul pastelor. Unele pot fierbe în mai puține minute, altele au nevoie de mai multe minute!
- După ce au fiert, scurgeți pastele și treceți-le printr-un jet de apă rece. Puneți-le într-un castron, foarte bine scurse.
- Adăugați castraveții, roșiile cherry, mărarul, ceapa, brânza tăiate potrivit și măslinele, sare și piper după gust.
- Pentru sos, amestecați bine toate ingredientele și turnați-l în castronul cu salată.
Rețetă video
Tags: salată grecească
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
bacon
banane
biscuiți
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foitaj
iaurt
mere
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
praz
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
vanilie
varză
vinete
vită