fbpx

Salată orientală cu sos tahina (rețetă de post)

  • Home
  • de post
  • Salată orientală cu sos tahina (rețetă de post)
Salată orientală cu sos tahina

Nu știm de unde și când a apărut această salată orientală, dar știm că nu are, de fapt, nicio legătură cu Orientul. Cartofii nu sunt un ingredient folosit în bucătăriile orientale, ei fiind aduși în Europa, de pe continentul american, de navigatorii spanioli. Fără să mai căutăm prea mult în istorie, vă propunem pentru prânz sau cină această salată orientală cu sos tahina (rețetă de post). Noi am mers pe o variantă mai simplă, dar îi puteți adăuga și felii de ardei gras, capere, boabe de porumb. Iar dacă nu o preferați în varianta de post, ouăle fierte nu pot lipsi. Și, sosul de maioneză, ar putea șopti unii dintre voi!

Salată orientală cu sos tahina

Salată orientală cu sos tahina (rețetă de post)

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 2 cepe roșii

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 3 linguri de sos tahina (pasta de susan)

  • 1 lamâie

  • 2 linguri de oțet

  • 3 castraveți murați

  • Măsline (opțional)

  • Verdeață (mărar și pătrunjel – opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa roșie julien (solzișori) sau mărunt, o puneți într-un castronel, presărați un praf de sare și turnați deasupra oțetul. Amestecați și lăsați deoparte câteva minute.
  • Spălați bine cartofii în coajă și puneți-i la fiert în apă cu sare. După 15-20 de minute, încercați-i cu scobitoarea și dacă aceasta îi pătrunde ușor, scurgeți apa și lăsați cartofii să se răcorească, să-i puteți curăța de coajă. Apoi îi tăiați cubulețe sau felii, cum vă place.
  • Într-un castronel, amestecați pasta de susan cu uleiul de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie și puțin piper. Gustați și adăugați și zeama de la cealaltă jumătate de lămâie, dacă mai e cazul. Sosul este gata!
  • Puneți cartofii tăiați într-un castron încăpător, completați cu castraveții murați tăiați cubulețe sau felii, ceapa roșie marinată (bine scursă), măslinele și verdeață, dacă le preferați, și turnați deasupra sosul. Potriviți gustul de sare și piper. Amestecați ușor, să nu zdrobiți cartofii, și poftă bună vă dorim!

Sfaturi

  • Dacă folosiți cartofii fierbinți în salată, aceștia vor absorbi destul de mult din sosul adăugat și vor ”împrumuta” mult din savoarea și gustul amestecului de pastă de susan și ulei de măsline.
Tags: