fbpx

Salată Waldorf

salată Waldorf

Salata Waldorf este o combinaÈ›ie deosebită între mere, nuci coapte, È›elină apio, struguri sau stafide È™i un sos cremos. A fost inventată undeva între anii 1893 È™i 1896, de către Oscar Tschirky, maître d’hôtel la hotelul Waldorf din New York. Salata s-a bucurat de un succes enorm, ajungând curând pe listele de meniu ale restaurantelor din lumea întreagă.

salată Waldorf

Salată Waldorf

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 3 mere (pot fi diferite ca soi)

  • 2 tulpini de apio

  • 100 g nuci

  • 2 linguri de stafide (sau struguri)

  • 1/2 l lămâie

  • 2 linguri de maioneză

  • 2 linguri de smântână

  • Frunze de salată

  • Sare

  • Piper

  • Crutoane

Cum să faceți

  • Nucile se trag în tigaie, cât să-È™i elibereze aromele. ÃŽn funcÈ›ie de cum vă plac, le puteÈ›i lăsa jumătăți sau le puteÈ›i mărunÈ›i.
  • Merele se taie cuburi potrivit de subÈ›iri, iar apio se feliază.
  • AmestecaÈ›i maioneza cu smântâna È™i zeamă de lămâie, sare È™i piper după gust.
  • PuneÈ›i într-un bol merele, apio, stafidele, apoi sosul.
  • AÈ™ezaÈ›i câteva frunze de salată într-un castron È™i puneÈ›i deasupra salata Waldorf. Deasupra presăraÈ›i crutoane.

Rețetă video

Tags: