fbpx

Salată Waldorf

salată Waldorf

Salata Waldorf este o combinație deosebită între mere, nuci coapte, țelină apio, struguri sau stafide și un sos cremos. A fost inventată undeva între anii 1893 și 1896, de către Oscar Tschirky, maître d’hôtel la hotelul Waldorf din New York. Salata s-a bucurat de un succes enorm, ajungând curând pe listele de meniu ale restaurantelor din lumea întreagă.

salată Waldorf

Salată Waldorf

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 3 3 mere (pot fi diferite ca soi)

  • 2 2 tulpini de apio

  • 100 g 100 nuci

  • 2 linguri 2 de stafide (sau struguri)

  • 1/2 l 1/2 lămâie

  • 2 linguri 2 de maioneză

  • 2 linguri 2 de smântână

  • Frunze de salată

  • Sare

  • Piper

  • Crutoane

Cum să faceți

  • Nucile se trag în tigaie, cât să-și elibereze aromele. În funcție de cum vă plac, le puteți lăsa jumătăți sau le puteți mărunți.
  • Merele se taie cuburi potrivit de subțiri, iar apio se feliază.
  • Amestecați maioneza cu smântâna și zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
  • Puneți într-un bol merele, apio, stafidele, apoi sosul.
  • Așezați câteva frunze de salată într-un castron și puneți deasupra salata Waldorf. Deasupra presărați crutoane.

Rețetă video

Tags: