fbpx

Saltimbocca de vițel

saltimbocca de vițel

Tare ne mai place să călătorim, fie și imaginar! Așa că vă invităm azi în minunata Italie, pentru o porție de saltimbocca de vițel. Care înseamnă, dacă ar fi să traducem literalmente, ”salt în gură”, și cam așa se și întâmplă, atât de repede va dispărea din farfurii. În rețeta originală, saltimbocca de vițel este sub formă de rulou, dar noi am ales de această dată să nu facem așa, să pregătim totul în tigaie, pentru că ne era foarte foame!

saltimbocca de vițel

Saltimbocca de vițel

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 4 felii de carne de vițel (70-80 g fiecare)

  • 4 felii de prosciutto

  • 8 frunze de salvie proaspătă, mici

  • 70 ml vin alb sec

  • 2 linguri de unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți feliile de carne pe o folie de plastic, presărați sare și piper, acoperiți cu altă folie și bateți-le ușor.
  • Așezați pe fiecare felie de carne câte una de prosciutto și câte două frunze de salvie (sau una, dacă frunza este mai mare). Cu o scobitoare, fixați cele trei straturi (carne, prosciutto, salvie).
  • Încingeți untul într-o tigaie cu suprafața mare, să le gătiți pe toate în același timp, și așezați feliile de carne. Țineți pe foc 3-4 minute, la foc potrivit, și întoarceți feliile de carne. După alte 3-4 minute, turnați deasupra vinul și lăsați să dea câteva clocote, până alcoolul se evaporă. Scoateți feliile de carne pe două farfurii, turnați deasupra sosul grozav de vin și unt și așezați-vă la masă. O salată de frunze verzi se potrivește de minune, așa că vă dorim poftă bună!
Tags: