fbpx

Sandviș cu avocado și halloumi

sandviș cu avocado și halloumi

Avem noi, românii, o mulțime de brânzeturi, dar ca asta nu avem. Halloumi, căci ea este vedeta, este originară din Cipru și, în cele mai mult cazuri, este un amestec de lapte de capră și de oaie. Și gustul e bun, dar ce o face atât de deosebită este că o putem pregăti pe grătar sau în tigaie. Și este absolut minunată! Așa că vă lăsăm mai jos rețeta unui sandviș cu avocado și halloumi, s-o încercați.

sandviș cu avocado și halloumi

Sandviș cu avocado și halloumi

5 din 1 vote
Fel: gustare, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 1 avocado ready-to-eat

  • 1 pachet cu brânză halloumi

  • 2 felii de pâine

  • 1/2 l ămâie

  • Semințe de susan (opțional)

  • Ulei de măsline

  • Germeni de plante (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castronel, pasează pulpa de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă un praf de sare, piper și 1-2 lingurițe cu zeamă de lămâie.
  • Unge o tigaie/un grill cu ulei și rumenește feliile de pâine pe ambele fețe. Scoate-le pe o farfurie.
  • În aceeași tigaie/grill, unse din nou cu ulei, pune feliile de brânză halloumi și rumenește-le câte 1-2 minute pe fiecare față sau până capătă o culoare aurie.
  • Întinde pasta de avocado pe cele două felii de pâine, adaugă brânza halloumi.
  • Presară semințe de susan, dacă-ți sunt pe plac, rumenite în prealabil într-o tigaie fără ulei, și germenii preferați (grâu, usturoi, ridiche) și servește sandvișurile cu avocado și halloumi imediat.

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal