fbpx

Sandviș cu avocado și năut copt

sandviș cu avocado și năut copt

Acest sandviș cu avocado și năut copt are doar trei ingrediente de bază, dar combinația lor este uimitor de gustoasă și hrănitoare. Aveți rețeta mai jos, musai s-o încercați și voi!

sandviș cu avocado și năut copt

Sandviș cu avocado și năut copt

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 avocado

  • 1 conservă de năut în apă

  • 1 lamâie

  • 4 felii de pâine

  • 1 lingură de ulei

  • 1/2 linguriță de chimen pisat (opțional)

  • Pudră de usturoi, după gust

  • Boia (dulce, iute, afumată)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Într-un castron, amestecați năutul bine scurs, uleiul, chimenul, pudra de usturoi, boiaua preferată, sarea și piper după gust. Se amestecă până ce năutul este bine acoperit. Răsturnați boabele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți 25-30 de minute sau până când năutul este crocant.
  • În acest timp, scoateți sâmburii de avocado, pasați pulpa cu furculița, adăugați zeamă de lămâie, sare și piper după preferință. Prăjiți feliile de pâine.
  • Ungeți pâinea crocantă cu pastă de avocado și puneți deasupra năutul copt. V-am spus că e foarte simplu, așa-i?

Sfaturi

  • Puteți coace năutul și în tigaie, dacă nu vreți să deschideți cuptorul. După ce asezonați boabele de năut le răsturnați într-o tigaie bine încinsă. Să fie însă una cu diametru cât mai mare, astfel încât boabele de năut să nu stea ”înghesuite” și să se rumenească uniform.
Tags: