Acest sandviș cu avocado și năut copt are doar trei ingrediente de bază, dar combinația lor este uimitor de gustoasă și hrănitoare. Aveți rețeta mai jos, musai s-o încercați și voi!
Sandviș cu avocado și năut copt
Porții
2
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
2 avocado
1 conservă de năut în apă
1 lamâie
4 felii de pâine
1 lingură de ulei
1/2 linguriță de chimen pisat (opțional)
Pudră de usturoi, după gust
Boia (dulce, iute, afumată)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Într-un castron, amestecați năutul bine scurs, uleiul, chimenul, pudra de usturoi, boiaua preferată, sarea și piper după gust. Se amestecă până ce năutul este bine acoperit. Răsturnați boabele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți 25-30 de minute sau până când năutul este crocant.
- În acest timp, scoateți sâmburii de avocado, pasați pulpa cu furculița, adăugați zeamă de lămâie, sare și piper după preferință. Prăjiți feliile de pâine.
- Ungeți pâinea crocantă cu pastă de avocado și puneți deasupra năutul copt. V-am spus că e foarte simplu, așa-i?
Sfaturi
- Puteți coace năutul și în tigaie, dacă nu vreți să deschideți cuptorul. După ce asezonați boabele de năut le răsturnați într-o tigaie bine încinsă. Să fie însă una cu diametru cât mai mare, astfel încât boabele de năut să nu stea ”înghesuite” și să se rumenească uniform.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete