fbpx

Sărățele cu mac

sărățele cu mac

Nu credem că cineva ar putea refuza sărățelele. Așa că ne-am pus pe frământat, dar nu prea mult timp, și am făcut aceste sărățele cu mac. Și cu ceva telemea. Și cu cașcavaaaal. Și cu… dar vedeți rețeta video, cel mai bine așa!

sărățele cu mac

Sărățele cu mac

5 din 2 votes
Fel: gustareDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 600 g făină

  • 300 g unt

  • 200 g cașcaval

  • 150 g brânză telemea

  • 4 galbenușuri

  • 1 plic de drojdie uscată (7 g)

  • 150 g iaurt

  • 1 ou pentru uns

  • Mac

Cum să faceți

  • Puneți făina într-un castron încăpător. Adaugați cașcavalul ras, brânza telemea rasă, untul și amestecați ușor.
  • Completați apoi cu gălbenușurile, drojdia, iaurtul (bine scurs de zer) și încorporați toate ingredientele.
  • Puneți aluatul pe masa de lucru, mai frământați-l 1-2 minute, apoi întindeți o foaie groasă de 1 – 1,5 cm.
  • Puneți aluatul întins pe hârtie de copt și tăiați-l în fâșii de 1 cm lățime (sau cât de late doriți să fie sărățelele) și 10 cm lungime (sau cât de lungi/scurte vă plac). Trageți foaia de copt cu sărățele pe tavă.
  • Ungeți sărățelele cu ou bătut, presărați deasupra semințe de mac și dați la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, 20 de minute sau până capătă o culoare arămie.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal