
Nu credem că cineva ar putea refuza sărățelele. Așa că ne-am pus pe frământat, dar nu prea mult timp, și am făcut aceste sărățele cu mac. Și cu ceva telemea. Și cu cașcavaaaal. Și cu… dar vedeți rețeta video, cel mai bine așa!

Sărățele cu mac
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
600 g făină
300 g unt
200 g cașcaval
150 g brânză telemea
4 galbenușuri
1 plic de drojdie uscată (7 g)
150 g iaurt
1 ou pentru uns
Mac
Cum să faceți
- Puneți făina într-un castron încăpător. Adaugați cașcavalul ras, brânza telemea rasă, untul și amestecați ușor.
- Completați apoi cu gălbenușurile, drojdia, iaurtul (bine scurs de zer) și încorporați toate ingredientele.
- Puneți aluatul pe masa de lucru, mai frământați-l 1-2 minute, apoi întindeți o foaie groasă de 1 – 1,5 cm.
- Puneți aluatul întins pe hârtie de copt și tăiați-l în fâșii de 1 cm lățime (sau cât de late doriți să fie sărățelele) și 10 cm lungime (sau cât de lungi/scurte vă plac). Trageți foaia de copt cu sărățele pe tavă.
- Ungeți sărățelele cu ou bătut, presărați deasupra semințe de mac și dați la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, 20 de minute sau până capătă o culoare arămie.
Rețetă video
Tags: mac
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
bacon
banane
biscuiți
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foitaj
iaurt
mere
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
praz
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
vanilie
varză
vinete
vită