fbpx

Sărățele fragede cu făină integrală

Gustările sărate sunt binevenite în orice moment al zilei, iar sărățelele ocupă un loc special în preferințele noastre. De această dată le-am făcut numai din făină integrală, despre care știm că este mai sănătoasă decât cea albă. Rețeta este foarte simplă și suntem siguri că sărățelele fragede cu făină integrală o să vă placă. Pe noi ne-au cucerit cu gustul lor.

Sărățele fragede cu făină integrală

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

2

tăvi
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp de răcire

10

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 400 g făină dietetică integrală + extra pentru masa de lucru

  • 500 g brânză telemea (am folosit de bivoliță)

  • 250 g unt cu 82% grăsime, foarte rece, tăiat cubulețe

  • 1 lingură de chimen + extra pentru decor

  • 10 g praf de copt

  • 10 g sare

  • 1 lingură de iaurt

  • 1 linguriță de boia dulce

Cum să faceți

  • În bolul robotului puneți făina, sarea, chimenul, praful de copt și pulsați de câteva ori, să se amestece ingredientele.
  • Puneți untul și mixați 1-2 minute, apoi puneți brânza sfărâmată și mai amestecați câteva secunde, cât se leagă aluatul.
  • Îl răsturnați pe o folie alimentară, îl strângeți cu palmele, și îl dați la congelator 10-15 minute, să se întărească untul.
  • Întindeți aluatul pe masa presărată cu făină și întindeți o foaie groasă de aproape un cm, o tăiați în fășii potrivit de late sau subțiri, cum vă place.
  • Am așezat sărățelele fragede cu făină integrală pe tăvile tapetate cu hârtie, le-am uns cu un amestec din iaurt și boia și am mai presărat semințe de chimen.
  • Coaceți la 190 de grade, cu ventilație (dacă puneți ambele tăvi), pentru 20-25 de minute. La jumătatea timpului, am inversat tăvile între ele, să se coacă uniform.