Gustările sărate sunt binevenite în orice moment al zilei, iar sărățelele ocupă un loc special în preferințele noastre. De această dată le-am făcut numai din făină integrală, despre care știm că este mai sănătoasă decât cea albă. Rețeta este foarte simplă și suntem siguri că sărățelele fragede cu făină integrală o să vă placă. Pe noi ne-au cucerit cu gustul lor.
Sărățele fragede cu făină integrală
Porții
2
tăviTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp de răcire
10
minuteTimp total
35
minutesIngrediente
400 g făină dietetică integrală + extra pentru masa de lucru
500 g brânză telemea (am folosit de bivoliță)
250 g unt cu 82% grăsime, foarte rece, tăiat cubulețe
1 lingură de chimen + extra pentru decor
10 g praf de copt
10 g sare
1 lingură de iaurt
1 linguriță de boia dulce
Cum să faceți
- În bolul robotului puneți făina, sarea, chimenul, praful de copt și pulsați de câteva ori, să se amestece ingredientele.
- Puneți untul și mixați 1-2 minute, apoi puneți brânza sfărâmată și mai amestecați câteva secunde, cât se leagă aluatul.
- Îl răsturnați pe o folie alimentară, îl strângeți cu palmele, și îl dați la congelator 10-15 minute, să se întărească untul.
- Întindeți aluatul pe masa presărată cu făină și întindeți o foaie groasă de aproape un cm, o tăiați în fășii potrivit de late sau subțiri, cum vă place.
- Am așezat sărățelele fragede cu făină integrală pe tăvile tapetate cu hârtie, le-am uns cu un amestec din iaurt și boia și am mai presărat semințe de chimen.
- Coaceți la 190 de grade, cu ventilație (dacă puneți ambele tăvi), pentru 20-25 de minute. La jumătatea timpului, am inversat tăvile între ele, să se coacă uniform.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete