fbpx

Sărățele fragede cu făină integrală

Gustările sărate sunt binevenite în orice moment al zilei, iar sărățelele ocupă un loc special în preferințele noastre. De această dată le-am făcut numai din făină integrală, despre care știm că este mai sănătoasă decât cea albă. Rețeta este foarte simplă și suntem siguri că sărățelele fragede cu făină integrală o să vă placă. Pe noi ne-au cucerit cu gustul lor.

Sărățele fragede cu făină integrală

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

2

tăvi
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp de răcire

10

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 400 g făină dietetică integrală + extra pentru masa de lucru

  • 500 g brânză telemea (am folosit de bivoliță)

  • 250 g unt cu 82% grăsime, foarte rece, tăiat cubuleÈ›e

  • 1 lingură de chimen + extra pentru decor

  • 10 g praf de copt

  • 10 g sare

  • 1 lingură de iaurt

  • 1 linguriță de boia dulce

Cum să faceți

  • ÃŽn bolul robotului puneÈ›i făina, sarea, chimenul, praful de copt È™i pulsaÈ›i de câteva ori, să se amestece ingredientele.
  • PuneÈ›i untul È™i mixaÈ›i 1-2 minute, apoi puneÈ›i brânza sfărâmată È™i mai amestecaÈ›i câteva secunde, cât se leagă aluatul.
  • ÃŽl răsturnaÈ›i pe o folie alimentară, îl strângeÈ›i cu palmele, È™i îl daÈ›i la congelator 10-15 minute, să se întărească untul.
  • ÃŽntindeÈ›i aluatul pe masa presărată cu făină È™i întindeÈ›i o foaie groasă de aproape un cm, o tăiaÈ›i în fășii potrivit de late sau subÈ›iri, cum vă place.
  • Am aÈ™ezat sărățelele fragede cu făină integrală pe tăvile tapetate cu hârtie, le-am uns cu un amestec din iaurt È™i boia È™i am mai presărat seminÈ›e de chimen.
  • CoaceÈ›i la 190 de grade, cu ventilaÈ›ie (dacă puneÈ›i ambele tăvi), pentru 20-25 de minute. La jumătatea timpului, am inversat tăvile între ele, să se coacă uniform.