fbpx

Sarmale în foi de ștevie

Sarmale în foi de ștevie

Sunt micuțe, foarte gustoase, apetisante și mai fragede decât suratele lor, sarmalele în foi de viță. Le-am pregătit un sos divin, din roșii, apă și vin alb, și le-am copt într-o oală de lut, chiar vă recomandăm să o folosiți mai des decât o faceți. Astfel coapte, gustul sarmalelor în foi de ștevie este mult mai bun, iar textura ușor diferită față de ce ați încercat până acum.

Sarmale în foi de ștevie

Sarmale în foi de ștevie

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

30

sarmale
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 carne tocată amestec (porc și vită)

  • 45 45 frunze de ștevie

  • 2 2 linguri de orez

  • 2 2 legături de ceapă verde

  • 100 ml 100 vin alb

  • 200 ml 200 apă

  • 500 ml 500 passata (sos gros de roșii)

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 1 legătură mărar

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați și curățați ștevia de cozi și opăriți 30 de frunze (le alegeți pe cele mai mari) pentru 2-3 secunde, le scoateți într-o sită și le lăsați să se răcească.
  • Căliți ceapa în puțin ulei încins și adăugați apoi orezul. Amestecați și țineți pe foc 1-2 minute.
  • Turnați amestecul peste carne, adăugați verdețurile, sare și piper după gust și, opțional, puțină boia dulce și fulgi de chili. Dacă compoziția e prea tare, adăugați 1-2 linguri de apă rece.
  • Îndepărtați nervurile foarte groase de la frunzele de ștevie. Puneți deasupra o lingură de compoziție de carne și înfășurați sarmalale, una câte una. Le așezați într-un vas în care ați pus câteva foi de ștevie crude.
  • Amestecați apa, vinul cu sosul passata, potriviți gustul de sare și piper și turnați peste sarmale. Acoperiți cu frunzele rămase și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 45-50 de minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal