Sunt micuțe, foarte gustoase, apetisante și mai fragede decât suratele lor, sarmalele în foi de viță. Le-am pregătit un sos divin, din roșii, apă și vin alb, și le-am copt într-o oală de lut, chiar vă recomandăm să o folosiți mai des decât o faceți. Astfel coapte, gustul sarmalelor în foi de ștevie este mult mai bun, iar textura ușor diferită față de ce ați încercat până acum.
Sarmale în foi de ștevie
Porții
30
sarmaleTimp preparare
40
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hour30
minutesIngrediente
500 g carne tocată amestec (porc și vită)
45 frunze de ștevie
2 linguri de orez
2 legături de ceapă verde
100 ml vin alb
200 ml apă
500 ml passata (sos gros de roșii)
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați și curățați ștevia de cozi și opăriți 30 de frunze (le alegeți pe cele mai mari) pentru 2-3 secunde, le scoateți într-o sită și le lăsați să se răcească.
- Căliți ceapa în puțin ulei încins și adăugați apoi orezul. Amestecați și țineți pe foc 1-2 minute.
- Turnați amestecul peste carne, adăugați verdețurile, sare și piper după gust și, opțional, puțină boia dulce și fulgi de chili. Dacă compoziția e prea tare, adăugați 1-2 linguri de apă rece.
- Îndepărtați nervurile foarte groase de la frunzele de ștevie. Puneți deasupra o lingură de compoziție de carne și înfășurați sarmalale, una câte una. Le așezați într-un vas în care ați pus câteva foi de ștevie crude.
- Amestecați apa, vinul cu sosul passata, potriviți gustul de sare și piper și turnați peste sarmale. Acoperiți cu frunzele rămase și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 45-50 de minute.
Rețetă video
Ce zice doctorul în nutriție Laura ene
- Alegeți carnea macră de porc, de preferat pulpă și nu folosiți mai mult de o lingură de ulei pentru a înăbuși ceapa. În acest fel veți avea un preparat mai sănătos și mult mai dietetic, dar la fel de gustos.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete