
Dacă nu ați făcut până acum scovergi, poate vă convingem noi cu această rețetă foarte simplă și ușor de pregătit. Nu mai punem la socoteală că ați putea dubla cantitățile, pentru că sunt minunate și cu dulceață sau gem, dar și cu brânză sărată și v-ar fi cam greu să alegeți.

Scovergi
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp dospire
40
minuteTotal time
30
minutesIngrediente
500 g făină
1 plic drojdie uscată (7 g)
1 linguriță de sare
3 linguri de ulei + extra pentru prăjit
250 ml apă călduță
Cum să faceți
- Amestecă făina cu sarea și apoi cu drojdia.
- Adaugă treptat apa călduță și amestecă până obții o cocă moale. În funcție de făina folosită, este posibil să fie nevoie să mai adaugi câte puțină apă.
- Încorporează uleiul și frământă bine, preț de 10 minute.
- Lasă apoi la dospit 30-40 de minute sau până ce aluatul de scovergi își dublează volumul.
- Unge-ți palmele cu ulei și împarte aluatul în bucăți mai mici. La cantitățile date, ies în jur de 10-12 bucăti.
- Întinde-le cu sucitorul sau cu mâna și prăjește-le în ulei încins.
- Le poți mânca fie calde, fie reci, simple, pudrate cu zahăr, unse cu gem ori dulceață sau poți presăra brânză pe ele.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete