fbpx

Scovergi

scovergi

Dacă nu ați făcut până acum scovergi, poate vă convingem noi cu această rețetă foarte simplă și ușor de pregătit. Nu mai punem la socoteală că ați putea dubla cantitățile, pentru că sunt minunate și cu dulceață sau gem, dar și cu brânză sărată și v-ar fi cam greu să alegeți.

scovergi

Scovergi

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp dospire

40

minute
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g făină

  • 1 plic drojdie uscată (7 g)

  • 1 linguriță de sare

  • 3 linguri de ulei + extra pentru prăjit

  • 250 ml apă călduță

Cum să faceți

  • Amestecă făina cu sarea și apoi cu drojdia.
  • Adaugă treptat apa călduță și amestecă până obții o cocă moale. În funcție de făina folosită, este posibil să fie nevoie să mai adaugi câte puțină apă.
  • Încorporează uleiul și frământă bine, preț de 10 minute.
  • Lasă apoi la dospit 30-40 de minute sau până ce aluatul de scovergi își dublează volumul.
  • Unge-ți palmele cu ulei și împarte aluatul în bucăți mai mici. La cantitățile date, ies în jur de 10-12 bucăti.
  • Întinde-le cu sucitorul sau cu mâna și prăjește-le în ulei încins.
  • Le poți mânca fie calde, fie reci, simple, pudrate cu zahăr, unse cu gem ori dulceață sau poți presăra brânză pe ele.