Shakshuka este acel preparat gustos, sățios și foarte simplu de făcut. I-am adăugat puțin cârnat afumat și am preferat lintea ca ingredient principal. Cât de ușor am pregătit-o vedeți în rețeta video de mai jos și chiar vă invităm să încercați rețeta noastră de shakshuka cu linte și cârnați, este foarte-foarte gustoasă!
Shakshuka cu linte și cârnați
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 cutii de linte
2 bucăți de cârnat, feliat sau tăiat cubulețe
1 cutie de roșii în suc propriu
1 ceapă, tăiată cubulețe
1 ardei capia/gogoșar/ardei gras, tăiat cubulețe
2 caței de usturoi, tocați sau dați pe răzătoare
1/2 linguriță de pudră de chimen
1/2 linguriță de boia dulce
4 ouă
Ulei de floarea-soarelui
Verdeață (mărar/pătrunjel)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei bine încins.
- Puneți apoi cârnatul feliat (sau tăiat cubulețe), ardeiul/gogoșarul și le mai căliți împreună câteva minute.
- Puneți chimenul și boiaua, apoi roșiile în suc propriu și după ce a dat un clocot, adăugați și lintea scursă, sare și piper după gust.
- După ce totul a dat un clocot, puneți cele patru ouă, un praf de sare și de piper peste ele și acoperiți cu un capac. Fie lăsați pe foc, câteva minute, fie dați la cuptor, la 180 de grade, 4-5 minute, cât să se coaguleze albușurile.
- La final presărați cu verdeață proaspătă și poftă bună la shakshuka cu linte și cârnați!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete