fbpx

Shakshuka cu linte și cârnați

shakshuka cu linte și cârnați

Shakshuka este acel preparat gustos, sățios și foarte simplu de făcut. I-am adăugat puțin cârnat afumat și am preferat lintea ca ingredient principal. Cât de ușor am pregătit-o vedeți în rețeta video de mai jos și chiar vă invităm să încercați rețeta noastră de shakshuka cu linte și cârnați, este foarte-foarte gustoasă!

shakshuka cu linte și cârnați

Shakshuka cu linte și cârnați

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 cutii de linte

  • 2 bucăți de cârnat, feliat sau tăiat cubulețe

  • 1 cutie de roșii în suc propriu

  • 1 ceapă, tăiată cubulețe

  • 1 ardei capia/gogoșar/ardei gras, tăiat cubulețe

  • 2 caței de usturoi, tocați sau dați pe răzătoare

  • 1/2 linguriță de pudră de chimen

  • 1/2 linguriță de boia dulce

  • 4 ouă

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Verdeață (mărar/pătrunjel)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei bine încins.
  • Puneți apoi cârnatul feliat (sau tăiat cubulețe), ardeiul/gogoșarul și le mai căliți împreună câteva minute.
  • Puneți chimenul și boiaua, apoi roșiile în suc propriu și după ce a dat un clocot, adăugați și lintea scursă, sare și piper după gust.
  • După ce totul a dat un clocot, puneți cele patru ouă, un praf de sare și de piper peste ele și acoperiți cu un capac. Fie lăsați pe foc, câteva minute, fie dați la cuptor, la 180 de grade, 4-5 minute, cât să se coaguleze albușurile.
  • La final presărați cu verdeață proaspătă și poftă bună la shakshuka cu linte și cârnați!

Rețetă video

Tags: