fbpx

Ouă în sos de roșii

ouă în sos de roșii

Noi i-am spus simplu, ouă în sos de roșii, dar ați putea să cunoașteți rețeta și cu denumirea de shakshuka (Israel, unele țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord), huevos rancheros (Mexic) ori uova in salsa di pomodoro (Italia). Oricare i-ar fi numele, este o variantă apetisantă pentru un mic-dejun de weekend. Puneți alături și câteva felii de pâine sau chifle scoase din cuptor, chiar dacă mai munciți un pic în plus. Dar doar un pic!

ouă în sos de roșii

Ouă în sos de roșii

5 din 1 vote
Fel: mic-dejunDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 cutii de roșii tocate în suc propriu (sau o cutie mare)

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras roșu mic

  • 4 ouă

  • 25 g unt

  • 1/4 ceapă roșie (opțional)

  • Pătrunjel verde

  • Cimbru/Busuioc uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Topește untul într-o tigaie cu diametrul de 24 cm. Pune ceapa tocată fin și călește-o 1-2 minute. Adaugă ardeiul gras tăiat cubulețe și după 2-3 minute pune roșiile cu tot cu suc, sare, piper și cimbru/busuioc uscat după gust. Acoperă și lasă să fiarbă 15 minute, acoperit.
  • Dă capacul la o parte și cu ajutorul unei linguri fă patru adâncituri în sosul de roșii. În fiecare dintre acestea sparge câte un ou și presară puțină sare deasupra. Lasă să fiarbă, la foc potrivit, 6-8 minute, apoi acoperă și mai lasă 10 minute.
  • Ia de pe foc, presară pătrunjel verde tocat mărunt și felii fine de ceapă roșie (opțional) și servește ouăle în sos de roșii imediat. Când le mâncați, puneți deasupra și ceva brânză telemea rasă sau smântână proaspătă.

Sfaturi

  • În sezonul lor de vârf, folosiți roșiile proaspete și foarte bine coapte în locul conservelor.
Tags: