fbpx

Ouă în sos de roșii

ouă în sos de roșii

Noi i-am spus simplu, ouă în sos de roșii, dar ați putea să cunoașteți rețeta și cu denumirea de shakshuka (Israel, unele țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord), huevos rancheros (Mexic) ori uova in salsa di pomodoro (Italia). Oricare i-ar fi numele, este o variantă apetisantă pentru un mic-dejun de weekend. Puneți alături și câteva felii de pâine sau chifle scoase din cuptor, chiar dacă mai munciți un pic în plus. Dar doar un pic!

ouă în sos de roșii

Ouă în sos de roșii

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de roșii

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras roșu mic

  • 4 ouă

  • 25 g unt

  • 1/4 ceapă roșie

  • Pătrunjel verde

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Cimbru/Oregano/Salvie

  • Sare

  • Piper

  • Boia

Cum să faceți

  • Topiți untul într-o tigaie, adăugați și uleiul pentru a preveni arderea untului. Adăugați ceapa tocată fin și căliți-o 1-2 minute.
  • Puneți ardeiul gras tăiat julien și după 2-3 minute roșiile tocate sau date pe răzătoare, sare, piper, boia și plantele aromatice. Acoperiți și lăsați să fiarbă până sosul scade.
  • Dați capacul la o parte și cu ajutorul unei linguri faceți patru adâncituri în sosul de roșii. În fiecare dintre acestea spargeți câte un ou, puneți sare și piper. Lăsați să fiarbă, la foc potrivit, până observați că albușurile s-au gătit.
  • Luați de pe foc, presărați pătrunjel verde tocat mărunt și felii fine de ceapă roșie.
  • Când le mâncați, puneți deasupra și ceva brânză telemea rasă sau smântână proaspătă.

Rețetă video

Sfaturi

  • În locul roșiilor proaspete, mai ales atunci când sunt în extrasezon, puteți folosi două conserve de roșii.
Tags: