fbpx

Ouă în sos de roșii

ouă în sos de roșii

Noi i-am spus simplu, ouă în sos de roșii, dar ați putea să cunoașteți rețeta și cu denumirea de shakshuka (Israel, unele țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord), huevos rancheros (Mexic) ori uova in salsa di pomodoro (Italia). Oricare i-ar fi numele, este o variantă apetisantă pentru un mic-dejun de weekend. Puneți alături și câteva felii de pâine sau chifle scoase din cuptor, chiar dacă mai munciți un pic în plus. Dar doar un pic!

ouă în sos de roșii

Ouă în sos de roșii

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de roÈ™ii

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras roÈ™u mic

  • 4 ouă

  • 25 g unt

  • 1/4 ceapă roÈ™ie

  • Pătrunjel verde

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Cimbru/Oregano/Salvie

  • Sare

  • Piper

  • Boia

Cum să faceți

  • TopiÈ›i untul într-o tigaie, adăugaÈ›i È™i uleiul pentru a preveni arderea untului. AdăugaÈ›i ceapa tocată fin È™i căliÈ›i-o 1-2 minute.
  • PuneÈ›i ardeiul gras tăiat julien È™i după 2-3 minute roÈ™iile tocate sau date pe răzătoare, sare, piper, boia È™i plantele aromatice. AcoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă până sosul scade.
  • DaÈ›i capacul la o parte È™i cu ajutorul unei linguri faceÈ›i patru adâncituri în sosul de roÈ™ii. ÃŽn fiecare dintre acestea spargeÈ›i câte un ou, puneÈ›i sare È™i piper. LăsaÈ›i să fiarbă, la foc potrivit, până observaÈ›i că albuÈ™urile s-au gătit.
  • LuaÈ›i de pe foc, presăraÈ›i pătrunjel verde tocat mărunt È™i felii fine de ceapă roÈ™ie.
  • Când le mâncaÈ›i, puneÈ›i deasupra È™i ceva brânză telemea rasă sau smântână proaspătă.

Rețetă video

Sfaturi

  • ÃŽn locul roÈ™iilor proaspete, mai ales atunci când sunt în extrasezon, puteÈ›i folosi două conserve de roÈ™ii.
Tags: